Incident grav în Munţii Rodnei. O fetiţă rănită a fost preluată cu elicopterul SMURD

Un elicopter al Ministerului de Interne a fost chemat sâmbătă la o operaţiune de salvare în Munţii Rodnei, pentru a transporta la spital o copilă de 11 ani, rănită după ce a căzut de pe o stâncă.

23 mai 2015, 14:10
Incident grav în Munţii Rodnei. O fetiţă rănită a fost preluată cu elicopterul SMURD

Fetiţa se afla în vacanţă în zona Poiana cu Narcise, din Munţii Rodnei, alături de colegii de şcoală din Sângeorz Băi. În urma căzăturii a suferit traumatsime la unul dintre membre.

Primii care i-au acordat ajutorul au fost jandarmii montani din Bistriţa, aflaţi în zonă într-o misiune. S-a solicitat venirea unui elicopter pentru că zona este una foarte dificilă de parcurs cu un altfel de mijloc de transport.

Fiind vorba de o zonă greu accesibilă s-a luat decizia să fie solicitat elicopterul SMURD, iar aterizarea acestuia a fost posibilă în zonă după ce jandarmii montani au putut oferi echipajului cordonatele GPS pentru aterizarea într-o poiană din zona unde a avut loc accidentul„, a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvând al ISU Bistrița – plt. Marius Rus.

Copila a fost transportată, cel mai probabil, la o clincă de specialitate din Târgu-Mureș, unde va primi îngrijirile medicale de care are nevoie.