Panică în Israel, înainte de vizita lui Trump. O maşină a intrat în mulţime, la Tel Aviv

Incident grav la Tel Aviv cu puțin timp înainte de sosirea lui Donald Trump în Israel în cadrul unei vizite oficiale. O mașină a intrat în mulțime, cel puțin 5 persoane fiind rănite. 

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 10:10
Panică în Israel, înainte de vizita lui Trump. O maşină a intrat în mulţime, la Tel Aviv

Incidentul a avut loc în centrul oraşului. Poliţia porneşte de la premisa că a fost un accident rutier, nu un act terorist, relatează Jerusalem Post.

Preşedintele american Donald Trump efectuează, luni, o vizită la Ierusalim, un oraş sfânt pentru creştini, evrei şi musulmani, după ce a afirmat că pacea aparent de neatins între israelieni şi palestinieni este posibilă şi poate fi mai uşor de obţinut decât se crede în general.

La Ierusalim, Trump urmează să viziteze Sfântul Mormânt, locul cel mai sfânt al creştinismului. Apoi el va parcurge câteva sute de metri prin Oraşul Vechi al Ierusalimului, până la Zidul Plângerii, locul de rugăciune cel mai sacru al evreilor. Deasupra Zidului Plângerii se află Esplanada Moscheilor (Muntele Tenplului pentru evrei), al treilea loc sfânt al islamului.

Trump a promis în timpul campaniei că va recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi că va transfera în acest oraş Ambasada Statelor Unite, aflată în prezent la Tel Aviv, rupând astfel cu comunitatea internaţională şi cu decenii de diplomaţie americană.

Donald Trump va fi primul preşedinte american în exerciţiu care se duce la Zidul Plângerii.