Incident în Marea Egee: Paza de Coastă din Grecia a deschis focul împotriva unei nave din Turcia

Agenţi ai Pazei de Coastă din Grecia au deschis focul, luni, spre o navă turcă, în Marea Egee, pentru că a refuzat un control, afirmă căpitanul vasului vizat, citat de cotidianul Hurriyet şi de postul CNN Turk.

03 iul. 2017, 18:27
Incident în Marea Egee: Paza de Coastă din Grecia a deschis focul împotriva unei nave din Turcia

Incidentul a avut loc în Marea Egee, în largul Insulei Rhodos, aparţinând Greciei. Sami Kalkavan, căpitanul navei turce M/V ACT, cu lungimea de 88 de metri, care avea ca destinaţie Portul turc Kocaeli, susţine că a fost interceptat de o ambarcaţiune a Pazei de Coastă din Grecia în apele internaţionale.

„Echipajul Pazei de Coastă ne-a cerut să mergem imediat în Portul Rhodos, pentru o verificare, dar nu am acceptat. Au avertizat că vor deschide focul dacă nu vom opri şi aşa au făcut”, a spus Sami Kalkavan.

Căpitanul a precizat că 16 gloanţe au lovit nava-cargo, dând asigurări că nu există riscul să se scufunde.

Un oficial maritim grec a confirmat un incident în Marea Egee, produs în timp ce un echipaj al Pazei de Coastă a încercat să verifice o navă turcă. Potrivit oficialului grec, echipajul navei turce a refuzat controlul şi a intrat în apele teritoriale turce.

După incident, mai multe echipaje ale Pazei de Coastă elene s-au deplasat în zonă. Sami Kalkavan, căpitanul navei vizate, a declarat că venea din Portul turc Iskenderun, situat în apropierea frontierei cu Siria.