Incident în Piaţa Victoriei înaintea protestului contra coaliţiei PSD-ALDE. Cărămizi şi ţevi, aduse în piaţă. Jandarmii au intervenit

Incident în Piaţa Victoriei înaintea protestului anunţat pentru ora 18 în faţa Guvernului, la care mii de oameni şi-au anunţat deja prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului. Jandarmeria a intervenit după ce în piaţa şi-au făcut apariţia mai multe persoane care au adus cu ele cărămizi şi tevi de aproximativ un metru. Jandarmii prezenţi în piaţă au considerat că prezenţa acelor obiecte ar putea pune în pericol participanţii la protest şi le-au cerut celor prezenţi îndepărtarea lor, a declarat pentru RomaniaTV.net Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti. 

RomaniaTV.net
12 mai 2018, 14:32

„Câteva persoane care și-au făcut prezența în Piața Victoriei au adus niște obiecte despre care noi am considerat că ar putea pune în pericol participanţii la protest. Din câte am înţeles intenționau să împrejmuiască un drapel al UE în piaţă. Colegii mei i-au informat că nu vor permite prezenţa cărămizilor şi ţevilor şi au îndepărtat acele obiecte”, a spus Georgian Enache pentru RomaniaTV.net

 

Un protest faţă de coaliţia de guvernare este anunţat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde mii de oameni şi-au anunţat deja prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului. Manifestaţii asemănătoare sunt programate şi în restul ţării, în oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora.

Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.

„Vrem Europa, nu dictatură! De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora.

Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!

Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu înseamnă că nu o sa ieșim mai devreme, dacă vedem ca urmează sa treacă legile justitiei, codul penal modificat în interesul infractorilor, etc
Doar că ne ajuta faptul ca lumea avem o luna jumătate în care sa informam lumea despre modificările pe care PSD ALDE le propune, sa împărțim afișe postere, etc”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.