Incident în Vama Albiţa: Un contrabandist şi-a incendiat maşina plină cu ţigări netimbrate

Incident incredibil în Vama Albiţa. Un şofer prins cu ţigări netimbrate şi-a incendiat maşina ca să şteargă orice urmă. Bărbatul avea zeci de pachete de ţigări într-un loc special amenajat în bordul autoturismului. Flăcările s-au extins şi la o altă maşină.

01 aug. 2014, 07:09
Incident în Vama Albiţa: Un contrabandist şi-a incendiat maşina plină cu ţigări netimbrate

Miercuri, 30 iulie, la ora 18:20, la Vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de intrare in tara, un barbat, in varsta de 30 de ani, domiciliat in judetul Vaslui, conducand un autoturism marca Ford, potrivit bzi.ro.

Avand suspiciuni cu privire la faptul ca soferul este implicat in traficul cu tigari, s-a solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport, in garajul destinat controalelor fizice, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse intr-un locas special amenajat, in bordul autoturismului, mai multe pachete cu tigari. In momentul descoperirii tigarilor, soferul masinii s-a deplasat brusc spre portbagajul acesteia, de unde a scos o sticla cu un lichid inflamabil pe care l-a aruncat pe bordul masinii, in zona tigarilor descoperite, provocand un incendiu puternic, care s-a extins si la un alt autoturism aflat in garajul alaturat.

Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri”, iar pe pe numele lui, Parchetul de pe langa Judecatoria Husi a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.