Incident la bordul unui avion Blue Air. Un bulgar a încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor

Incident la bordul unui avion Blue Air. Un bărbat a încercat să intre în cockpit în timpul zborului de aseară dintre Birmingham şi Bucureşti.

28 mart. 2018, 09:03
Incident la bordul unui avion Blue Air. Un bulgar a încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor

Compania aeriană Blue Air a anunţat miercuri că echipajul unui avion care circula pe ruta Birmingham-Bucureşti a fost nevoit să imobilizeze un pasager care a avut un comportament neadecvat.

Un bărbat de 23 de ani a provocat un incident la bordul unei curse aeriene Birmingham – București, operată de Blue Air. Potrivit informaţiilor aeronews.ro, pasagerul s-a ridicat de la locul său şi s-a îndreptat spre cabina piloţilor, a forţat uşa şi a întrebat o însoţitoare de bord care este codul de acces. Iritat că nu-l obţine, bărbatul de 23 de ani, originar din Bulgaria, a început să se agite, moment în care a fost imobilizat de însoţitoarea de bord şi 2 pasageri până la aterizarea pe aeroportul Otopeni, unde a fost predat autorităţilor.

”În timpul zborului Blue Air, ce a decolat, pe 27 martie, de pe Aeroportul Birmingham la ora locală 17.42 şi a aterizat, conform programului de zbor, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti la ora locală 22.24, unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate şi limbaj incoerent”, se arată în comunicatul companiei.

Bărbatul a fost preluat de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea unui act de violență asupra personalului de la bordul unei aeronave. Acesta va fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.