INCIDENT la munte pe un ger cumplit. Mai mulţi turişti au rămas BLOCAŢI în telescaun

Incident la munte pe ger cumplit. Mai mulţi turişti au rămas, miercuri, blocaţi în telescaun, la Bunloc, în apropiere de Braşov. 

RomaniaTV.net
31 dec. 2014, 16:15
INCIDENT la munte pe un ger cumplit. Mai mulţi turişti au rămas BLOCAŢI în telescaun

Șapte turiști sunt blocați la 1.100 m altitudine, deasupra pârtiei de schi Bunloc din Brașov, după ce telescaunul în care se aflau, s-a blocat din cauza unui cablu care s-a rupt, potrivit România TV.

Turiştii au cerut ajutorul prin 112, aşteptând intervenţia salvamontiştilor. Cu toate acestea, ea este îngreunată de faptul căajutoarele au plecat pe jos către telescaun și trebuie să urce către stația de plecare, doar cu picioare, întrucât nu dețin echipamentul necesar pentru intervenție.

Citeşte şi REVELION 2015. Cea mai geroasă noapte dintre ani. PETRECERI în stradă, la – 20 DE GRADE

Astfel, administratorul telescaunului a explicat cum în timpul ultimei curse, a deraiat cablul de urcare la pilonul 20 şi acum oamenii se află la 5-6 metri de sol. Mai mult, la baza pârtiei Bunloc, situată pe un deal în municipiul Săcele, la 5 km de Brașov, așteaptă două echipaje SMURD, care vor asigura îngrijiri emdicale celor 7 persoane blocate în telescaun. Pe pârtia  au sosit și jandarmi și angajați ai ISU Brașov.

Ulterior, un reprezentant al ISU Braşov a declarat că echipele Salvamont au ajuns la faţa locului şi acţionează pentru a-i coborâ pe cei şapte turişti. Din fericire, în jurul orei 19.15 toți turiștii au fost coborâți în siguranță.