Incident la Parada Victoriei de la Paris. Doi jucători, aproape să fie loviţi în ochi de un obiect aruncat din mulţime VIDEO

Un băţ de aproximativ 30 de centimetri a fost aruncat din mulţime înspre autocarul descoperit cu care jucătorii francezi campioni mondiali au defilat, luni, pe Champs-Elysees.

18 iul. 2018, 13:53
Incident la Parada Victoriei de la Paris. Doi jucători, aproape să fie loviţi în ochi de un obiect aruncat din mulţime VIDEO

Obiectul a trecut la câţiva centimetri de capul lui Benjamin Mendy şi de cel al lui Lucas Hernandez. Jurnalistul francez care a postat înregistrarea video susţine că nici Mendy, nici Hernandez nu ar fi fost vizaţi de „proiectil”, ci atacantul Olivier Giroud.

Peste 300.000 de persoane au fost prezenţi, luni, de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees pentru a-i ovaţiona pe jucătorii care au câştigat Cupa Mondială.

Fanii au fost nemulţumiţi că festivitatea a durat prea puţin. Doar 12 minute au zăbovit ei pe bulevard, timp în care autocarul descoperit în care au defilat a străbătut o distanţă de 1,3 kilometri pe Champs-Elysees. Protocolul prevedea ca jucătorii să sărbătorească împreună cu fanii timp de o oră, dar programul a fost scurtat deoarece avionul cu care au sosit de la Moscova a întârziat.

Prefectul poliţiei Parisului, Michel Delpuech, a lăudat efortul forţelor de ordine, care au asigurat securitatea, în contextul „unei ameninţări teroriste latente, de nivel ridicat, dovedită, o ameninţare endogenă”.

Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecţionata Croaţiei.