Incident pe „Otopeni”: un baschetbalist din NBA nu a fost lăsat să intre în România. Turcia i-a anulat paşaportul

Enes Kanter, jucător la Oklahoma Thunders, a sosit sâmbătă pe aeroportul " Otopeni" cu o cursă de Frankfurt. Conform relatărilor celor care îl așteaptă pe baschetbalist, accesul în România nu îi este permis, "pentru că Turcia i-ar fi anulat pașaportul".

20 mai 2017, 12:55
Incident pe „Otopeni”: un baschetbalist din NBA nu a fost lăsat să intre în România. Turcia i-a anulat paşaportul

Enes Kanter urma să premieze copiii uneia dintre școlile pe care Fethullah Gülen le finanțează în România. Din cauza problemelor cu paşaportul, starul celor de la Oklahoma City Thunder a fost nevoit să părăsească România direct din aeroportul Otopeni. Pasaportul acestuia nu a fost gasit valid, fiind anulat de catre autoritatile din Turcia, drept pentru care nu i s-a putut acorda permisiunea de a intra pe teritoriul romanesc. Kanter s-a imbracat intr -o cursa British cu escala la Londra si destinatia finala SUA. Kanter nu are cetatenie americana, dar are green cadrul care ii da drept de rezidenta si de munca in America.

Citeşte şi Turcia a sărbătorit Ziua Muncii cu poliţie şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

El urma să dea medaliile unei competiții sportive susținută de copiii români, care sunt majoritari, la școala turcă de la București, una dintre cele mai bune din țară ca performanțe academice.

Kanter joacă din 2011 în NBA. În primii 4 ani a fost la Utah Jazz și din 2015 s-a transferat la Oklahoma. Este al 9-lea turc care evoluează în NBA. A fost exclus din naționala Turciei pe motiv de orientări politice.