Incident uluitor într-o şcoală din Maramureş, o elevă a rămas fără un dinte după ce a muşcat din cornul primit la şcoală

Consiliul Judeţean Maramureş şi ISJ au declanşat marţi un control al programului "Laptele şi cornul", după ce au fost găsite cornuri expirate. Unei eleve de la o şcoală din Cavnic i-a căzut un dinte, după ce a muşcat dintr-un corn tare.

14 nov. 2017, 17:55
Incident uluitor într-o şcoală din Maramureş, o elevă a rămas fără un dinte după ce a muşcat din cornul primit la şcoală

Directorul Colegiului Economic „Pintea Viteazu” din Cavnic, Marin Borcut, a declarat, marţi, că din spusele şoferului care a distribuit cornurile a reieşit că produsele ar fi fost făcute sâmbătă, cu trei zile înainte.

„Am avut probleme cu cornul primit în cadrul programului Laptele şi cornul, chiar în prima zi a începerii acestui program. Unei eleve din clasa pregătitoare de la unitatea noastră i-a căzut un dinte când a muşcat dintr-un corn primit, care era tare. Cornul a fost de vină, era atât de tare că dacă dădeai cu el de masă suna ca şi lemnul. Interesant este că la alte unităţi au fost distribuite cornuri în regulă, proaspete, dar acolo s-au nimerit cornuri mai vechi, şoferul care le-a adus spunând că au fost făcute sâmbătă, deci cu trei zile înainte. Poate au amestecat cornuri proaspete cu cornuri tari. S-au mobilizat foarte bine şi s-au mişcat foarte repede în urma acestui incident toate instituţiile, de la DSP, la Protecţia Consumatorului, Consiliul Judeţean Maramureş şi ISJ”, a spus Borcut, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, Amalia Babici, a declarat, la rândul său, că s-a luat legătura cu firma distribuitoare a cornurilor, care a promis că va remedia situaţia în termen de 24 de ore.

„CJ Maramureş, organizatorul licitaţiei pentru programul Laptele şi cornul, a declanşat un control împreună cu ISJ, fiind constatate cornuri expirate şi neconforme, adică erau tari, în Baia Mare, Şiseşti şi Cavnic. Se vor aplica sancţiunile prevăzute în contract dacă nu se va remedia problema în 24 de ore şi se va putea ajunge chiar la rezilierea contractului de furnizare a cornului”, a spus Babici.

Controalele CJ Maramureş şi ISJ privind programul „Laptele şi cornul” vor continua şi miercuri.