Incident violent la DNA. Un bărbat a distrus uşa de la intrarea în sediul instituţiei VIDEO

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a spart cu pumnul geamul de la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), nemulţumit că nu a fost primit de procurorii anticorupţie pentru a depune o plângere. Direcţia Naţională Anticorupţie a depus plângere penală faţă de bărbatul care spart geamul.

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 09:08
Incident violent la DNA. Un bărbat a distrus uşa de la intrarea în sediul instituţiei VIDEO

Bărbatul a mers miercuri la DNA pentru a depune o plângere. Nervos că nu a putut să depună  plângerea, bărbatul a ieşit din sediul instituţiei şi a lovit cu pumnul în geamul uşii de la ieşire, acesta fiind spart. Bărbatul s-a rănit la mâna stângă, cea cu care a lovit geamul. La sediul DNA s-a deplasat şi o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind rănit la mână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Române, Irina Drăgan, jandarmii care asigură paza DNA l-au reţinut pe bărbat şi i-au întocmit actele premergătoare începererii urmăririi penale pentru infracţiunea de distrugere, care se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei ani sau cu amendă. Bărbatul este din Buzău şi va fi dus la o secţie de poliţie pentru audieri. 

Potrivit unui comunicat al DNA, plângerea faţă de Ion Cristinel Grigore pentru comiterea infracţiunii de distrugere a fost înaintată Secţiei 3 Poliţie Bucureşti.

„În zilele de 13 şi 29 august, Ion Cristinel Grigore s-a prezentat în audienţă la Compartimentul Registratură, Grefă, Arhivă şi Relaţii cu publicul, relatând aspecte care pun îndoială capacitatea de discernământ a persoanei respective (‘are o cameră video implantată în ochi, are introdus în braţul drept un microcip, iar asistente şi medici au încercat să-l tortureze şi asasineze în Penitenciarul Giurgiu’)”, arată DNA.

Sursa citată subliniază că, anterior, el a depus o sesizare având un conţinut similar şi că, la 22 iulie, petentului i s-a comunicat un răspuns prin care a fost înştiinţat asupra competenţei DNA, fiind invitat să formuleze plângere sau denunţ dacă are cunoştinţă de săvârşirea unor fapte de corupţie.

„La data de 8 octombrie, aceeaşi persoană s-a prezentat din nou la sediul DNA, dar, după ce a intrat la procurorul de serviciu, Ion Cristinel Grigore a refuzat să comunice cu acesta. Ulterior, la ieşirea din sediul instituţiei a spart geamul uşii de acces”, se mai precizează în comunicat.