Incidente din cauza vremii. Copil de cinci ani dus în braţe la ambulanţă, oameni izolaţi din cauza gerului, drumuri blocate

Un copil în vârstă de 5 ani, bolnav, a fost dus la ambulanţă pe braţe, miercuri, de membrii echipajului de salvare, care nu au putut înainta cu autospeciala din cauza unui autoturism abandonat, care bloca drumul de acces. Opt peroane izolate din cauza gerului în Insula Mare a Brăilei au fost salvate de poliţiştii de frontieră.

28 feb. 2018, 15:31
Incidente din cauza vremii. Copil de cinci ani dus în braţe la ambulanţă, oameni izolaţi din cauza gerului, drumuri blocate

UPDATE: Mai multe tronsoane de drumuri sunt blocate în judeţul Teleorman, miercuri seara, maşini şi ambulanţe au rămas înzăpezite, iar autorităţile au fost nevoite să intervină cu autoşenilate pentru a prelua pacienţi, se arată într-un comunicat al ISU Teleorman, în care este prezentată situaţia din teren de la ora 19,00.

Conform sursei citate, cu ajutorul autoşenilatei, a fost preluată o persoană din Guruieni, care necesita dializă şi transportată la Spitalul Judeţean Alexandria.

O ambulanţă aflată în drum spre un pacient cardiac din localitatea Săceni a rămas blocată la ieşirea din localitatea Sfinţeşti (DJ612A). A intervenit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Drăgăneşti de Vede, cu un utilaj pentru deblocare.

Un autoturism cu trei persoane a încercat să pătrundă pe un tronson de drum închis, DJ703 Gărăgău – Necşeşti, însă a rămas blocat în zăpadă. Până la sosirea forţelor de intervenţie, autoturismul a fost scos cu ajutorul cetăţenilor din localitatea Gărăgău.

ISU Teleorman precizează că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene continuă eforturile pentru deblocarea tronsoanelor de drumuri închise, dar şi pentru menţinerea în circulaţie a principalelor sectoare de drum, astfel încât să existe în permanenţă rute ocolitoare care să fie folosite atât de serviciile de urgenţă (personal medical, pompieri, jandarmi şi poliţişti), cât şi de cetăţeni.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, miercuri, că un echipaj SMURD a preluat un copil in vârsta de 5 ani, cu erupţie cutanată şi stare febrilă, din localitatea Feteşti, cartier Vlasca, şi l-a dus pe braţe până la ambulanţă.

„Din cauza unui autoturism abandonat (care bloca drumul de acces), membrii echipajului au înaintat pe jos spre locul indicat de părinţii micuţului, l-au preluat şi l-au transportat, în braţe, până la ambulanţă”, arată IGSU.

Opt persoane izolate din cauza gerului în Insula Mare a Brăilei, salvate de poliţiştii de frontieră

Opt persoane care au rămas izolate şi fără alimente în Insula Mică a Brăilei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au fost salvate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, care au intervenit în zonă cu o ambarcaţiune rapidă.

Patru persoane care lucrau pe Insula Mare a Brăilei au sunat, miercuri, şi au solicitat sprijin după ce au rămas izolate şi fară alimente, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Brăila s-au deplasat cu ambarcaţiunea rapidă de intervenţie proiect ONIX 26SD la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, în zona kilometrului 5, pe braţul Vâlciu, fluviul Dunărea, de unde au preluat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26-59 de ani, muncitori la societatea care are ca obiect de lucru exploatarea forestieră.

Câteva ore mai târziu, aceiaşi poliţişti de frontieră au preluat alţi patru angajaţi ai aceleiaşi societăţi comerciale, cu vârste cuprinse între 32 şi 66 de ani, de la un alt punct de lucru, din zona kilometrului 210, braţ Cremenea, fluviul Dunărea.

Toţi cei opt angajaţi au fost transportaţi în siguranţă la trecerea BAC de pe raza localităţii Gropeni, urmând sa fie conduşi la domiciliu.

De asemenea, pe timpul misiunilor pe Insula Mare a Brăilei, poliţiştii de frontieră au dus paznicilor celor două puncte de lucru, rămaşi în zonă, alimente şi bunuri necesare primite de la reprezentanţii societăţii angajatoare.

Citeşte şi Accident din cauza vremii, o persoană a rămas încarcerată. O ambulanţă care transporta doi copii a rămas înzăpezită