Incidente grave din cauza vremii. O femeie însărcinată a fost preluată de o autoşenilată, după ce a început să aibă contracţii

Vremea rea a făcut ravagii în ţară. Mulţi oameni au rămas blocaţi în mijlocul viscolului, printre ei şi o gravidă care a fost preluată de o autoşenilată şi dusă la ambulanţă pentru a fi transportată la spital, după ce începuse să aibă contraţii.

26 feb. 2018, 17:42
Incidente grave din cauza vremii. O femeie însărcinată a fost preluată de o autoşenilată, după ce a început să aibă contracţii

UPDATE: Două femei însărcinate şi un bărbat cu probleme cardiace dintr-o localitate din judeţul Constanţa au fost preluaţi luni seara de o autoşenilată şi transportaţi la Spitalul din Medgidia.

O femeie însărcinată dintr-o localitate din judeţul Constanţa a fost preluată cu o autoşenilată şi dusă la ambulanţă pentru a fi transportată la spital, după ce spusese cadrelor medicale că are contracţii, sarcina acesteia având aproximativ 36 de săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, o autoşenilată venită în sprijin de la ISU Galaţi a mers luni după-amiază în localitatea Călugăreni pentru a prelua o femeie însărcinată în 36 de săptămâni, care anunţase că are contracţii.

Femeia a fost dusă cu autoşenilata la Gălbiori, acolo unde o aştepta o ambulanţă de la Serviciul Judeţean, aceasta urmând să o transporte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Femeia a mai spus echipelor de intervenţie că se află la cea de-a doua sarcină.

La ora transmiterii acestei ştiri, ambulanţa se îndreaptă spre unitatea medicală.

Zeci de persoane, aflate în maşini blocate în zăpadă de mai multe ore, în zona Caracal şi pe un drum judeţean dintre Brebeni şi Coteana, au fost salvate de pompieri luni după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a precizat că şapte persoane, aflate în maşini şi într-un microbuz blocate în apropierea municipiului Caracal, au fost salvate cu autoşenilata venită în sprijinul ISU Olt de la ISU Sibiu.

Potrivit lui Băsăşteanu, între Caracal şi Cezieni au rămas blocate în zăpadă patru autoturisme şi un microbuz, o parte dintre cei aflaţi în maşini evacuându-se înainte de sosirea pompierilor, iar şapte dintre aceştia au fost preluaţi de autoşenilata ISU şi transportaţi la Caracal.

Alte 28 de persoane au fost salvate de pompieri din maşini blocate pe DJ 546 Brebeni – Coteana. Pe acest drum au rămas înzăpezite şase autoturisme şi un microbuz, în ajutorul celor blocaţi în zăpadă intervenind echipaje de pompieri cu autospeciala pentru transport victime multiple. Au fost transportate la Slatina 24 de persoane şi patru persoane au fost transportate în comuna Brebeni.

În toate cazurile, persoanele rămase cu maşinile în nămeţi au aşteptat câteva ore până când au fost evacuate cu ajutorul pompierilor.

În judeţul Olt este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de frig şi ninsori, temporar viscolite.

Din cauza viscolului, în judeţul Olt circulaţia se desfăşoară îngreunat pe unele drumuri judeţene, iar pe opt tronsoane de drum judeţean traficul este închis pentru deszăpezire.

Citeşte şi Măsuri extreme pentru pacienţii care fac dializă şi bolnavii cronici, din cauza vremii