Incidente în trafic în toată ţara: Drumuri inundate şi circulaţie întreruptă pe mai multe şosele

Traficul rutier este perturbat în mai multe zone din ţară, din cauza ploilor abundente şi a vântului. Jumătatea de sud a României este sub atenţionare cod galben de vreme rea. În plus, de luni noaptea mai multe judeţe au intrat sub avertizare de cod portocaliu.  

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 05:43
Incidente în trafic în toată ţara: Drumuri inundate şi circulaţie întreruptă pe mai multe şosele

În judeţul Covasna, traficul rutier a fost reluat pe DN11 după ce a fost întrerupt la ieşirea din Breţcu către Oituz, din cauza unui autotren care a derapat. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă.

Drumul care leagă Piteştiul de Braşov este blocat în dreptul localităţii Fundata. În coloana de maşini oprite este şi un autocar plin cu copii.

Traficul rutier a fost restricţionat pentru maşinile neechipate de iarnă în jud. Braşov între Dârste şi limita cu jud. Prahova.

Circulaţia rutieră este îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

Traficul rutier a fost întrerupt marţi la amiază pe DN10, în zona Întorsura Buzăului, din cauza unui autotren care a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, agent Nicoleta Marin.

În judeţul Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă între 1 şi 5 centimetri în pasurile şi trecătorile de pe drumurile naţionale din judeţ.

„Ninge viscolit pe DN13 A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, în zona Trecătorii Harghita, pe DN 13 B Miercurea Ciuc – Gheorghieni Praid, în Pasul Bucin, pe DN 12 A Miercurea Ciuc – Comăneşti şi pe DN 15 Topliţa – Borsec, la Vârful Creanga. În trecători stratul de zăpadă depus pe carosabil variază între 1 şi 3 centimetri, iar utilajele de deszăpezire sunt deja pe drumurile naţionale şi împrăştie material antiderapant. Acolo unde este cazul intervenim cu pluguri pentru degajarea zăpezii de pe carosabil”, a spus Romanescu.

O situaţie specială se înregistrează la Hargita Băi, unde ninge viscolit, iar zăpada adunată pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, în timp ce în afara şoselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zăpadă.

De asemenea, pe DN2D Ojdula – Tulnici (judeţul Vrancea) traficul a fost blocat, marţi dimineaţa, timp de câteva ore, astfel că mai multe autovehicule neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a stratului de zăpadă depus pe carosabil, care măsoară câţiva centimetri.

Traficul rutier a fost reluat pe DN Centura Bucureşti, între Glina şi Splaiul Unirii. Circulaţia a fost întreruptă din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism. O persoană a fost rănită. Cauza probabilă a accidentului a fost depăşirea neregulamentară.

Tot pe DN Centura Bucureşti, între Măgurele şi Bragadiru, unde un camion se răsturnase, circulaţia a fost reluată.

De asemenea, pe DN1, în zona Otopeni, s-a acumulat apă pe benzile numărul unu, în ambele sensuri, iar circulaţia pe benzile doi şi trei este intensă.

În judeţul Hunedoara, traficul rutier este întrerupt pe DN7 Deva – Arad, în localitatea Leşnic, din cauza unui accident rutier. O autoutilitară a intrat în coliziune cu un autotren. Conform primelor informaţii primite, cauza probabilă a accidentului a fost depăşirea neregulamentară. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă au rezultat victime.

VEZI ŞI VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate

În judeţul Mehedinţi, pe DN57, în zona Şviniţa, s-a produs ieri o alunecare de teren. Lucrătorii de la drumuri au reuşit să deblocheze un sens de circulaţie, celălalt sens urmând să fie degajat în cursul zilei de astăzi.

De marţi până joi, între orele 09.00 şi 18.00, se închide circulaţia pe DN66, pe sectorul cuprins între Bumbeşti-Jiu şi Petroşani (km 93+500 – km 126), pentru executarea unor lucrări la partea carosabilă. Traficul rutier se desfăşoară deviat, pe ruta DN67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN7 Râmnicu Vâlcea – Veştem – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN66 Simeria – Haţeg – Petroşani.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod portocaliu referitoare la instabilitate atmosferică, valabilă pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi o atenţionare cu cod galben pentru celelalte judeţe din jumătatea de sud a ţării, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteză adaptată, să ţină cont de posibilitatea apariţiei fenomenului de acvaplanare şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei.

Potrivit informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, din cauza vântului puternic au fost închise toate porturile de la Marea Neagră.