Incidente VIOLENTE de 1 Mai, indivizi cu cagule au aruncat cu petarde. Forţele de ordine au intervenit

Mai multe ciocniri au izbucnit luni la Paris, cu ocazia unei defilări de 1 Mai, între tineri cu cagule și forțele de ordine, doi polițiști fiind răniți, conform prefecturii de poliție, cu șase zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, transmite AFP.

RomaniaTV.net
01 mai 2017, 15:04
Incidente VIOLENTE de 1 Mai, indivizi cu cagule au aruncat cu petarde. Forţele de ordine au intervenit

Persoane purtând cagule s-au infiltrat printre participanţii la manifestaţia de 1 Mai aflată în curs la Paris şi au folosit petarde, mai mulţi indivizi fiind reţinuţi, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

„Indivizi mascați și cu cagule au aruncat cu proiectile și cocteiluri Molotov asupra forțelor de ordine”, care au răspuns cu gaze lacrimogene, a precizat poliția. Doi membri ai forțelor de ordine au fost răniți, a adăugat poliția.

Autorităţile franceze au anunţat luni după-amiază că până la trei poliţisti au fost răniţi, inclusiv un ofiţer ce prezintă arsuri grave, în urma violenţelor care au izbucnit între forţele de ordine şi protestatarii mascaţi la un miting organizat de Ziua Muncii la Paris.

„Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist din Franţa.

Marșul, condus de membri ai patru sindicate în spatele unui banner pe care era scris ‘Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă’, s-a întrerupt în mai multe rânduri. Mai mulți indivizi, poziționați înaintea manifestației, s-au ciocnit cu polițiștii aflați în dispozitiv, aruncând cu proiectile și cu cocteiluri Molotov.

Potrivit Agerpres, distrugeri au fost cauzate și de unii participanți la marș.

Uniunea sindicală pentru lupta împotriva extremei-drepte, care prevala în 2002 la calificarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale a lui Jean-Marie Le Pen, este acum împărțită.

Sindicatele au defilat luni divizate în privința recomandării de vot pentru contracararea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron la turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la 7 mai.