ÎNCORONARE la căpătâiul tatălui. Dorin Cioabă devine „rege internaţional”. Daniel, regele romilor din România

Cei doi fii ai lui Florin Cioabă, Dorin şi Daniel, au fost încoronaţi la înmormântarea tatălui lor. Dorin Cioabă a preluat titulatura tatălui lui, devenind rege internaţional al românilor. Daniel, fratele lui mai mic, a devenit rege doar pentru romii din ţara noastră. În regim de urgenţă, vineri a fost confecţionată o coroană pentru Dorin.

23 aug. 2013, 10:16

Lideri ai mai multor comunităţi de romi din ţară şi străinătate s-au adunat pentru a decide cine va fi urmaşul lui Florin Cioabă. Cei mai mulţi au votat pentru Dorin, fiul cel mare, dar au fost şi voci care l-au vrut pe băiatul cel mic, Daniel. Într-un final, de dragul unităţii etniei, liderii au căzut de acord să existe doi regi. Fiul cel mare al lui Florin Cioabă, Dorin, a devenit regele internaţional, iar fiul cel mic, Daniel, a fost numit regele romilor din România.

„S-a stabilit ca băiatul cel mai mic să rămână rege în locul tatălui său, iar cel mai mare rămâne rege internaţional al romilor. Unul este regele internaţional, iar unul este al României. A fost o şedinţă internaţională şi cu liderul din Piatra Neamţ, Stănescu Victor, şi cu domnul Burcea şi toată lumea. Asta am stabilit. Coroana rămâne originală a regelui Cioabă şi coroana internaţională se va face din salbele originale care posedă tot din valoarea lui Florin Cioabă şi mama lor a zis să mai facă o coroană”, a declarat, la România TV, Ferdinand Stănescu, bulibaşa.

În timp ce Daniel Cioabă a primit coroana originală, Dorin Cioabă a primit o coroană nouă, făcută din monede de aur de 24 de karate.

Cei doi fii ai lui Florin Cioabă, Daniel şi Dorin, au fost încoronaţi lângă sicriu tatălui lor, la Palatul Romilor. Aceştia au stat în genunchi, lângă sicriu, şi au primit binecuvântarea mamei lor.

Florin Cioabă a fost condus vineri pe ultimul drum. „Regele ţiganilor” a avut parte de o înmormântare demnă de un lider al etniei: mii de ţigani, un car mortuar şi coruri care au cântat melodii religioase