INCREDIBIL. Amendă de aproximativ 1700 de lei pentru cei care poartă haine cu glugă FOTO

Jachetele cu glugă şi hanoracele sunt foarte populare în Statele Unite, ca peste tot în lume, mai ales în sezonul rece. Dar, în statul Oklahoma, cei care poartă o astfel de haină ar putea risca o amendă de 500 de dolari în curând.

05 ian. 2015, 09:30
INCREDIBIL. Amendă de aproximativ 1700 de lei pentru cei care poartă haine cu glugă FOTO

În Oklahoma este, deja, infracţiune distinctă purtarea unei glugi în timpul comiterii unei fărădelegi, scrie observator.tv.

Acum, un membru al senatului local propune ca interdicţia să fie extinsă la toată lumea, chiar şi la cei care nu vor să se apere de poliţie, ci doar de ploaie sau vânt.

Citeşte şi O bancă din Capitală, JEFUITĂ de un bărbat mascat

Cred că este o încălcare a dreptului unei persoane de a alege cu ce doreşte să se îmbrace, atâta timp cât nu contravine, astfel, decenţei publice şi valorilor morale. Şi cred că o asemenea lege ar fi foarte problematică.

Senatorul spune că nu urmăreşte decât să-i protejeze pe cetăţeni. Într-adevăr, jacheta cu glugă a ajuns un fel de uniformă a delicvenţilor din oraşele americane. Dar acelaşi articol vestimentar este purtat de mulţi oameni onorabili care nu văd cu ochi buni interzicerea sa.

Citeşte şi Cele mai BIZARE legi de circulaţie din lume

Cred că asta nu va face decât să ridice şi mai mult tensiunea din comunitate. Probabil le va da poliţiştilor un motiv să se lege de oamenii care poartă jachete cu glugă.

Senatorul este dispus, totuşi, să scutească de amendă persoanele care îşi acoperă faţa din motive religioase, medicale sau pentru a lua parte la baluri sau parade.