Incredibil! Cât de uşor putem fi spionaţi prin smartphone

Informațiile pe care Edward Snowden le-a oferit lumii s-au dovedit aur pentru a înțelege cât de spionați suntem. Nu s-a terminat acest flux de date, iar cele mai noi arată că americanii și britanicii se descurcă atât de bine la a ne spiona, încât fac mișto de alte state că nu pot la fel.

18 ian. 2015, 17:44
Incredibil! Cât de uşor putem fi spionaţi prin smartphone

Spionii americani de la NSA lucrează îndeaproape cu cei britanici de la GCHQ, iar noile informații care au apărut în publicația „Der Spiegel” arată că sunt atât de siguri pe ceea ce pot afla, încât își permit și glume la adresa altor țări. Ceea ce oamenii acestor entități creează sunt adevărate arme digitale care să le ajute țările în războaiele cibernetice.

Gadgetul care te spionează wireless: ştie tot ce scrii şi trimite datele hackerilor VIDEO

În noile documente se arată și că Alianţa Five Eyes, adică Marea Britanie, Canada, Australia, Statele Unite ale Americii şi Noua Zeelandă, este capabilă să exploateze metodele folosite de adversarii săi. Asta înseamnă că poate să le fure uneltele de atac cibernetic, tehnicile, le poate afla țintele și să atace înaintea lor. Unul dintre aceste cazuri e când NSA a reușit să intercepteze un atac asupra Departamentului de Apărare al SUA, i-a găsit sursa în China și a putut afla mai multe despre planurile chinezilor, inclusiv unul care presupunea infiltrarea în bazele de date ale Organizației Națiunilor Unite.

Dincolo de a folosi citate din filme pentru a face mișto de operațiunile altor țări – spre exemplu, I drink your milkshake din filmul „There Will Be Blood“ -, agenții GHHQ au un mare succes și în exploatarea aplicațiilor mobile printr-o unealtă denumită BADASS. Ei pot obține informații din metadatele schimbate între dispozitivele utilizatorilor și rețelele de publicitate sau companiile de analiză.

Citeşte mai multe detalii pe playtech.ro