INCREDIBIL. Ce s-a găsit în poşeta Elenei Ceauşescu după EXECUŢIE. Nimeni nu ar fi bănuit-o de AŞA CEVA

De-a lungul timpului au ieşit la iveală detalii şocante despre procesul în care au fost judecați soții Ceaușescu., iar dezvăluirile arată că soția celui mai temut om din România înainte de momentul 1989, adică Elena Ceaușescu, credea în Dumnezeu, deși doctrina comunistă interzicea practicile religioase.

18 nov. 2017, 15:01
INCREDIBIL. Ce s-a găsit în poşeta Elenei Ceauşescu după EXECUŢIE. Nimeni nu ar fi bănuit-o de AŞA CEVA

Adrian Eugen Cristea, colonel în rezervă, fost adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu, a dezvăluit ce s-a întâmplat după momentul execuției celor doi și ce au găsit soldații în poșeta fostei prime doamne.

Moştenitorul secret al lui Nicolae Ceauşescu, singura imagine cu nepotul dictatorului

„Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importanță pentru privitori. Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi împușcată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, a dat un răspuns scurt, milităresc: o iconiţă!”, amintește colonelul în rezervă în cartea „A fi sau a avea”.

Cum îşi petrecea familia Ceauşescu vacanţele pe litoralul românesc. IMAGINI DE COLECŢIE!

Adrian Eugen Cristea confirmă pentru Libertatea prezența iconiței și spune că obiectul religios se se afla cu un motiv în poșeta Elenei Ceaușescu: „Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știre că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut”.