Incredibil, de ce trebuie să ţii telefonul numai în mâna dreaptă

În cadrul unui experiment, cercetătorii au descoperit că dacă ții telefonul în mâna dreaptă te poți bucura de un semnal de 20 de ori mai bun decât dacă vorbești ținându-l cu mâna stângă.

30 iun. 2018, 03:47
Incredibil, de ce trebuie să ţii telefonul numai în mâna dreaptă

Una dintre cele mai controversate momente din istoria Apple a fost în 2010, când Steve Jobs le-a spus posesorilor de iPhone 4 care nu aveau semnal că țin telefonul greșit. Dacă și tu ai probleme cu semnalul de la telefonul mobil, ar trebui să citești rândurile următoare:

Cercetătorii au demonstrat că mâna în care ținem telefonul când vorbim joacă un rol important în calitatea sunetului, scrie The sun.

Profesorul Gert Frølund Pedersen, de la Universitatea Aalborg din Danemarca, arată, într-un studiu, că semnalul la iPhone 6S devine mai slab dacă ții telefonul în mâna stângă atunci când vorbești. Nu doar convorbirile sunt influențate de acest lucru, mai spun oamenii de știință, ci și semnalul wi-fi.

Totul are de-a face cu poziția antenei din interiorul aparatului. În cadrul unui experiment, cercetătorii au descoperit că dacă ții telefonul în mâna dreaptă te poți bucura de un semnal de 20 de ori mai bun decât dacă vorbești ținându-l cu mâna stângă.

Dacă ai un semnal slab la iPhone-ul tău, acest lucru se datorează modului în care corpul interferează cu antenle din telefon În concluzie, semnalul la Iphone 6S și iPhone 6S Plus va fi mai bun dacă ții telefonul în mâna dreaptă atunci când vorbești.

Vestea bună este că cei de la Apple au mutat antenele pe modelele iPhone 7 și 7 Plus. Rămâne de văzut dacă schimbarea va fi benefică și pentru stângaci!