Incredibil, Donald Trump a vrut să oprească uraganele cu armele nucleare. Răspunsul preşedintelui la aceste dezvăluiri

Donald Trump ar fi propus, de mai multe ori, detonarea unor bombe nucleare în mijlocul uraganelor, ca să le oprească înainte să ajungă în Statele Unite. Informaţia a fost difuzată de un site de ştiri din SUA, iar preşedintele nu a rămas indiferent la acuzaţii, răspunzând în stilu-i caracteristic.

26 aug. 2019, 14:07
Incredibil, Donald Trump a vrut să oprească uraganele cu armele nucleare. Răspunsul preşedintelui la aceste dezvăluiri

Președintele american ar fi prezentat ideea în timpul unor discuții private cu echipa lui de consilieri pentru securitate națională. Donald Trump ar fi întrebat de ce nu s-ar putea arunca o bombă nucleară fix în mijlocul uraganului, în timp ce furtuna traversează Atlanticul. „Încep să se formeze în largul coastelor africane și se deplasează în Atlantic, aruncăm o bombă în ochiul uraganului și o împrăștie. De ce nu putem face asta?„, ar fi spus Donald Trump, potrivit unei surse participante la discuţie.

Întrebat cum a reacționat cel căruia Donald Trump i-ar fi spus aceste lucruri, sursa a povestit că a spus: „Domnule, ne vom interesa„. Ideea de a distruge un uragan cu o explozie atomică datează din anii 50 și a venit de la un savant care lucra pentru guvernul american. Ea nu a fost încercată niciodată iar cei mai mulți dintre experți cred că nu ar funcționa.

În schimb, președintele american a catalogat drept „ridicol” materialul publicat de site-ul Axios. „Materialul de la Axios că președintele Trump a vrut să arunce în aer uraganele mari cu arme nucleare înainte să ajungă la țărm este ridicol. Nu am spus niciodată asta. Doar mai multe știri false„, afirmă Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.