INDEMNIZAŢIILE de creştere a copilului se recalculează. Cine va fi avantajat de modificări

Un proiect de OUG al Ministerului Muncii prevede că agenţiile de plăţi şi indemnizaţii din toată ţara vor fi obligate să introducă în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi drepturile de autor. Şi să plătească sumele cuvenite până la sfârşitul anului.

12 sept. 2018, 11:54
INDEMNIZAŢIILE de creştere a copilului se recalculează. Cine va fi avantajat de modificări

Pentru persoanele ale căror drepturi de indemnizație lunară prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, cu modificările și completările ulterioare, au fost stabilite fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală obținute începând cu 23 martie 2018, agențiile pentru plăți și inspecție socială, au obligația de a stabili noul cuantum în termen de 60 zile de la depunerea documentelor sau, după caz, în termen de 60 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, în cazul în care aceste documente sunt deja depuse, arată proiectul de OUG.

Concediu de maternitate 2018: Care sunt condițiile pentru a intră în concediu de maternitate

Diferențele de sume între cuantumul rezultat în urma recalculării și cuantumul plătit până la data intrării in vigoare a ordonanței de urgență se plătesc până la data de 31 decembrie 2018.

Mai multe detalii pe economica.net