Indonezia: Un avion militar s-a prăbuşit peste o locuinţă. Trei persoane au murit

Un avion militar de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o locuinţă din Indonezia, din Insula Java. Pilotul şi doi locuitori ai casei peste care s-a prăbuşit avionul şi-au pierdut viaţa.

10 feb. 2016, 10:21
Indonezia: Un avion militar s-a prăbuşit peste o locuinţă. Trei persoane au murit

Aparatul cu turbopropulsor, Super Tucano s-a prăbuşit peste casă în scurt timp de la decolarea de la baza aeriană Abdul Rachman Saleh, din Malang – un oraş dens populat din estul Insulei Java. 

Pilotul şi victimele sale – un bărbat şi o femeie care se aflau în locuinţa lor în momentul în care aparatul de zbor a căzut peste casa lor, au murit, au informat autorităţile locale. Un inginer care se afla la bordul aparatului este dat dispărut.

„Am pierdut contactul cu avionul la scurt timp după ce pilotul a cerut să aterizeze, duupă ce făcuse un zbor de 45 de minute”, a informat prefectura locală într-un comunicat dat publicităţii.

Accidentele de avion sunt frecvente în  Indonezia. În decembrie, un avion militar care executa manevre s-aprăbuşit într+o zonă din centrul insulei. Doi piloţi şi-au pierdut viaţa în acel accident. Un accident şi mai grav s-a petrecut în iunie 2015, când un aparat militar Hercules C-130 s-a prăbuşit peste o zonă rezidenţială din Medan , pe Insula Sumatra, făcând 142 de morţi.