Inedit: Un CÂINE a DONAT SÂNGE pentru a salva viaţa unui animal de companie din altă SPECIE FOTO

Tradiţionala neînţelegere între câini şi pisici a fost pusă în paranteză un timp: o pisică din Noua Zeelandă a fost salvată datorită unei transfuzii de sânge de la un câine, caz rar de transfuzie între specii, a scris miercuri presa.

21 aug. 2013, 12:30

Rory, o pisică roşcată, a înghiţit otravă pentru şobolani şi a fost dusă de stăpâna ei, Kim Edwards, de urgenţă la spitalul veterinar din orăşelul Tauranga (insula de nord), relatează ziarele neo-zeelandeze, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cea mai scumpă pisică din lume: Arată ca un ghepard şi se comportă aproape ca un câine FOTO

Starea de sănătate a felinei se deteriora repede, iar pisica avea nevoie de urgenţă de transfuzie. Medicul veterinar, Kate Heller, nu avea destul timp să trimită o probă de sânge la laborator să afle grupa sanguină a pisicii, aşa încât a hotărât să folosească sânge de câine. L-a luat de la labradorul unei vecine.

Oamenii se vor gândi că este o procedură la limită…Aşa şi este. A mers însă şi am salvat o viaţă„, a declarat medicul veterinar în New Zealand Herald.

Citeşte şi GARFIELD în viaţa reală: Cum încearcă din răsputeri o pisică să încapă pe gaura unei uşi VIDEO

Medicii veterinari au făcut tot posibilul şi chiar mai mult…Este de necrezut că a funcţionat„, a spus stăpâna pisicii. La câteva zile după incident, „Rory şi-a revenit complet. Şi nu latră şi nici nu aduce ziarul„, a glumit Kimdwards.