Infern în Franţa: Peste 10.000 de oameni au fost evacuaţi pe timpul nopţii din cauza incendiilor de vegetaţie

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate pe timpul nopţii din departamentul Var, situat în sudul Franţei, din cauza unui nou incendiu de vegetaţie în urma căruia au ars peste 400 de hectare în apropierea comunei Bormes-les-Mimosas, informează Le Figaro.

26 iul. 2017, 07:28

Conform unui pompier din Var, populaţiei acestei regiuni se dublează sau chiar triplează pe perioada verii, în timpul sezonului estival.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, a anunţat în cursul nopţii că în nordul Corsicii, zonă de asemenea afectată de incendii de vegetaţie, au fost aduse şase alte avioane, folosite la stingerea incendiilor, pentru a opri flăcările ce au afectat pădurile corsicane.

Citeşte şi Franţa, înghiţită de INCENDII de pădure. Cel puţin 1.400 de hectare au fost distruse în sudul Franţei GALERIE FOTO

Prefectura din Var a informat că flăcările au înghiţit deja aproximativ 800 de hectare de vegetaţie. La operaţiunile de stingere a incendiilor au participat aproximativ 540 de pompieri, precum şi mijloace aeriene pentru stingerea flăcărilor. Pe de altă parte, rafele de vânt cu viteze de 60-70 km  pe oră a amplificat dezastrul, încetinind operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiilor, potrivit presei franceze.

Incendiile care afectează de luni sud-estul Franţei şi Insula Corsica au mistuit până acum peste 4.000 de hectare şi au rănit peste 30 de membri ai echipelor de salvare. Situţia nu a fost mai bună nici în ziua următoare, când au apărut noi focare. De departe cea mai grea situaţie se întâlneşte în departamentul Var. Echipele speciale au intervenit în zona de Vest a acestuia pentru a salva din calea focului oameni.

Miercuri, vântul continua să bată tare, în rafale de 50-60 de km pe oră şi nu pare să se potolească.