Înfiinţarea comisiilor pentru modificarea legilor securităţii naţionale şi a Codului administrativ, decisă miercuri de Parlament

Publicat: Marţi, 17 Aprilie 2018 11:45 // Actualizat: Marţi, 17 Aprilie 2018 11:45 // Sursa: romaniatv.net

Birourile permantente reunite ale celor două Camere au decis ca înfiinţarea comisiei speciale care să modifice legile securităţii naţionale şi a comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ să primească miercuri votul final în plenul Parlamentului, potrivit news.ro.

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a susţinut, la finalul şedinţei Birourilor permanente, că PSD îşi înfiinţează comsii după bunul plac.

"Eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei. Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciuale primite de la domnul Dragnea", a declarat Ben-Oni Ardelean.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa la finalul lunii martie că va fi înfiinţată o comisie specială pentru modificarea a 15 legi privind securitatea naţională, precizând că nu şi-au propus încă un termen limită până la care să fie finalizat proiectul de modificare.

De asemenea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirma că înfiinţarea unei comisii pentru modificarea legislaţiei privind securitatea naţională este utilă, deoarece unele legi din domeniu sunt din anii '90 şi „trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România trebuie să facă faţă".

"Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează cred că de la începutul anilor '90 şi ele trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din UE şi membre NATO, trebuie să facă faţă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Cu privire la Codul administrativ, Liviu Dragnea a anunţat luni că în perioada următoare va avea loc o întâlnire cu oameni din conducerea partidului, miniştri şi reprezentanţi din administraţia locală pentru a finaliza Codul administrativ şi Codul finanţelor publice. Dragnea a spus că vor fi discuţii şi cu celelalte partide politice.

"Am hotărât ca în această săptămână, într-o zi pe care o vom comunica cel mai târziu mâine, vom organiza o întâlnire la nivelul conducerii partidului, împreună cu primul ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul de Finanţe, cu colegii noştri din administraţia locală, cu colegii notri din comisiile de specialitate, pentru a finaliza punctul de vedere al PSD pe două acte normative aşteptate - Codul administrativ şi Codul finanţelor publice locale, urmând ca ulterior, după ce PSD are un punct de vedere conturat să avem o discuţie în coaliţie cu colegii noştri de la ALDE care probabil că în paralel şi dumealor îşi vor finaliza punctul de vedre", a explicat Liviu Dragnea.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 apr 15:46
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA
CNV SI-A SCRIS PE MASINA MAGIRUS-E SI MAGIRUS SI PETRA CU PETRU SI MAGGI ARE:DNA ARIADNA AILINCEI VB SI DUMNEAEI IN ROMANA F FRUMOS CA SI RESTUL DNELOR SI DNNILOR:
17 apr 15:36
Răspunde | Votează email 0 email
ALTERRA
MANIPULAREA E FACUTA CA SA STAPANEASCA;SA DEMONIZEZE TOT CE-I MAI PRETIOS IN JUR: IMPORTANT E SA MUNCESTI IN PRIMUL RAND CA DACA TE FACE CNV SA AI NUMAI ESECURI SI NECAZURI SI SE ROAGA LA DZEUL DIN POSETA SA-TI FACA RAU SI TB SA FACI TOMOGRAF SI RADIOGRAFII IN STRAINATATE;MUNCA E CEA MAI IMPORTANTA:E PE LOCUL INTAI:MUNCA TB SA FIE PLATITA INTOTDEAUNA:
1
EUR
4.6540
RON
15 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H