Informaţia care a speriat toate femeile: Greşeala pe care o faci când te vopseşti acasă şi cum îţi poţi pierde părul

Un recent studiu realizat de britanici aduce o informatie alarmanta: 80% dintre femei nu respecta regulile inainte sa isi vopseasca parul. Cercetatorii de la Universitatea Oxford au ajuns la concluzia ca anumite chimicale ignorate pe care vopseaua de par le contine pot duce inclusiv la caderea parului si la probleme respiratorii.

24 feb. 2018, 11:06
Informaţia care a speriat toate femeile: Greşeala pe care o faci când te vopseşti acasă şi cum îţi poţi pierde părul

Stiai ca risti sa iti cada parul daca nu respecti instructiunile de pe ambalajul vopselei tale? Vopseaua de par contine o serie de substante chimice care provoaca alergii ce includ senzatiile de arsura, exfolierea scalpului si iritatii.

Dar acestea sunt doar cele mai blande simptome ale respingerii toxinelor din vopsele.

Potrivit unei ordonante date de Uniunea Europeana in anul 2011, toti producatorii sunt nevoiti sa ataseze avertismente la cutiile de vopsea de par si sa recomande teste alergologice inainte de vopsirea parului.

Luand in calcul avertismentul dat de UE, britanicii vin si completeaza informatiile acestora sustinand ca vopseaua de par poate duce inclusiv la disparitia totala a suvitelor tale, provocand inclusiv probleme respiratorii.

Iata ce trebuie sa faci pentru a evita o asemenea catastrofa capilara.

Pune vopseaua de par in spatele urechii inainte cu o zi sa te vopsesti, iar daca observi ca apar mici bubite si zona se inroseste imediat, este clar ca trebuie sa arunci vopseaua la gunoi.

Parul tau este in mare pericol in aceasta situatie. De asemenea, daca observi ca iriatia din spatele urechii se extinde si in alte zone precum pleoapa sau fruntea, fa un control dermatologic.

O alta reactie adversa la testarea alergologica pe care o poti face si la tine acasa este inflamarea fetei si inrosirea acesteia.

Reactia alergica la PFD este destul de comuna, oxidantul fiind respins in functie de organism. Daca, dimpotriva, dupa cateva ore constati ca nu se intampla nimic ingrijorator cu pielea ta, atunci te poti vopsi linistita.

Reguli inainte de vopsirea parului:

1. Foloseste intotdeauna manusi. In felul acesta nu te vei murdari si vei invata singura ca vopsitul acasa nu e deloc complicat.

2. Nu te culca pe o ureche inainte de vopsirea parului. Daca ai folosit aceeasi vopsea in ultima vreme si chiar de la aceeasi firma, fara sa fi avut vreo reactie alergica, asta nu inseamna ca la urmatoarea vopsire iritatiile vor sta deoparte.

Corpul uman este in continua dezvoltare si reactioneaza diferit chiar si la un produs care la un moment dat ti-a facut bine.

3. Nu iti spala parul inainte de a te vopsi. Stratul protector de uleiuri naturale din par ajuta la fixarea vopselii si la durabilitatea acesteia mai mult timp.