BBC, în mijlocul unui scandal de proporţii. Anunţul care a zguduit Marea Britanie: Regina Elisabeta A MURIT

Postul de televiziune BBC s-a făcut de râs după ce o jurnalistă a transmis un mesaj pe Twitter, anunţând că suverana Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a, a murit.

03 iun. 2015, 17:35

Jurnalista Ahmen Khawaja, de la postul de televiziune BBC, a transmis, din greşeală, miercuri, un mesaj pe Twitter, în care anunţa în redacţie moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Mesajul trimis cu „BREAKING news” şi cele ulterioare, care s-au răspândit cu viteza sunetului pe Twitter, fusese precedat de un altul, în care anunţa că suverana Marii Britanii fusese internată la Spitalul King Edward, din Londra. Regina era în acel spital, dar pentru un control de rutină.

După ce şi-a dat seama de gafa monumentală care începuse să facă înconjurul lumii, jurnalista a spus că fusese vorba despre o „glumă proastă” care ar fi fost trimisă de pe telefonul ei mobil de către o altă persoană, care îl piratase. Jurnalista a şters ulterior mesajul, informează Daily Mail. 

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 89 de ani GALERIE FOTO

Compania media a fost nevoită să îşi ceară scuze, public, pentru mesajul postat pe contul său de Twitter. Ahmen Khawaja este producător la BBC pentru programele de ştiri în limba Urdu.

BBC nu este singura care a făcut gafe la adresa suveranei Marii Britanii. NBC a folosit contul său de Twitter, anunţând presupusa moarte a reginei, iar televiziunea americană CNN şi respectabila publicaţie germană Bild au anunţat că regina a fost internată în spital.

Palatul Buckinham a anunţat oficial, după acest incident, că regina Elisabeta a II-a este într-o stare foarte bună de sănătate. În ceea ce o priveşte pe jurnalista de 31, BBC a anunţat că va fi sancţionată disciplinar pentru gafa făcută. Ea lucra de un an la BBC, după ce, înainte de a veni la acest post, lucrase la televiziunea Al Jazeera.