INFORMAŢIA ce a ÎNNEBUNIT reţelele de socializare: Nepoata lui Castro se afla în avionul prăbuşit în Niger

Mariela Castro, nepoata fostului lider cubanez Fidel Castro, s-ar fi aflat în avionul care s-a prăbuşit în Niger. Informaţia a apărut pe reţelele de socializare, fiind difuzată de reţeaua socială a aeroportului Ouagadougou.

24 iul. 2014, 17:16

Nepoata lui Fidel Castro, Mariela, în vârstă de 51 de ani, se afla printre cele 116 persoane -110 pasageri şii 6 membri ai echipajului – din cursa AH5017, potrivit paginii de socializare a aeroportului Ouagadougou, din Burkina Faso, informează Daily Mirror.

Informaţia nu a fost confirmată din surse oficiale, dar autorităţile aeroportuare au declarat că Mariela figura în lista pasagerilor care s-au îmbarcat pentru acest zbor.

„Printre pasagerii zborului AH5017 există doi oficiali europeni de naţionalitate franceză şi Mariela Castro, nepoata lui Fidel Castro, fostul şef al statului cubanez”, mai scrie pe pagina de socializare.

Mariela Castro este fiica în vârstă de 51 de ani a actualului președinte cubanez, Raul Castro, fratele lui Fidel. Ea a condus mai multe organizații feministe și de susținere a minorităților sexuale.

Potrivit oficialităţilor aeroportului Ouagadougou, Mariela Castro şi alte oficialităţi europene de naţionalitate franceză figurau pe lista pasagerilor avionului companiei Air Algerie, zborul AH5017. Acesta a dispărut de pe radarele de zbor în timp ce zbura din Burkina Faso spre Algeria.

Alt mesaj, din Venezuela

După câtva timp după ce informaţia legată de Mariela Castro fusese lansată pe pagina de Facebook a aeroportului Ouagadougou, un alt mesaj a venit din Venezuela.”Sunt în viaţă, veselă, sănătoasă şi fericită”, declara Mariela Castro la postul de televiziune venezuelan, teleSUR TV, potrivit contului de Twitter al acestuia.

Postul de televiziune mai relata că nepoata lui Castro s-ar fi aflat în Havana când avionul s-a prăbuşit,  unde îşi susţinea o lucrare de doctorat pe tema transexualilor, la Centrul Naţional pentru Educaţie Sexuală din capitala cubaneză, potrivit nydailynews.com.

Aceeaşi publicaţie precizează că postarea informaţiei despre nepoata lui Castro a fost ulterior ştearsă de pe reţeaua de socializare a aeroportului.

Mariela este cea mai carismatică susţinătoare a drepturilor minorităţilor sexuale, iar asociaţia pe care o conduce a luptat pentru legiferarea, în 2008, a legislaţiei privind gratuitatea operaţiilor de schimbare de sex în Cuba.

Săptămâna trecută, Fidel Castro blama guvernul ucrainean pentru doborârea avionului malaezian deasupra estului Ucrainei.