INFOTRAFIC: Coloane de maşini pe Valea Prahovei. Trafic de coşmar şi pe Transfăgărăşan

Traficul rutier pe Valea Prahovei a fost aglomerat, duminică după-amiază, circulându-se în coloană în special în zona staţiunilor Azuga şi Buşteni.

20 aug. 2017, 09:56
INFOTRAFIC: Coloane de maşini pe Valea Prahovei. Trafic de coşmar şi pe Transfăgărăşan

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că în jurul orei 19.30, din cauza numărului foarte mare de autoturisme, circulația rutieră pe DN1 Cluj-Napoca – Alba Iulia se desfășoară îngreunat, iar între Aiud şi Teiuş se circulă în coloană.

Aglomerație mare se semnalează atât pe sensul dinspre autostradă (A1 Deva – Sibiu) către municipiul Alba-Iulia, cât și pe sensul opus.

UPDATE: Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, duminică, pe Drumul Naţional 7C – Transfăgărăşan, dar şi pe Drumul Naţional 1, între staţiunile Predeal şi Sinaia. Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic, iar acolo unde este posibil, să fie alese rute alternative.

Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că valorile de trafic sunt foarte ridicate pe DN 7C – Transfăgărăşan.

„Pe Transfăgărăşan traficul este îngreunat din cauza aglomeraţiei. Recomandăm prudenţă în conducere şi disciplină în trafic”, a spus Welter.

Mii de turişti aleg, la sfârşit de săptămână să urce la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde temperaturile sunt cu mult mai scăzute decât în oraş.

De asemenea, şi pe Drumul Naţional 1, între staţiunile Predeal şi Sinaia, se circulă îngreunat.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre staţiunile montane de pe Valea Prahovei către capitală, se circulă îngreunat pe DN1, între staţiunile Predeal şi Sinaia, viteza medie fiind de aproximativ 10 kilometri pe oră.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi rute ocolitoare. Astfel, dinspre Braşov se poate merge DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti. Din din zona Bran – Moieciu: DN73 – DN72A – DN71 – DN7, respectiv traseul: Braşov – Valea Mare Pravăţ – Stoeneşti – Târgovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN 71 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să manifeste înţelegere şi disciplină în trafic, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

Aglomeraţie la revenirea din weekend. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe sensul de mers către Ploieşti autovehiculele rulează cu viteză redusă între Buşteni şi Azuga, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană. De asemenea, se circulă cu dificultate şi în localitatea Comarnic.

Poliţiştii le recomandă şoferilor care circulă pe relaţia Braşov – Ploieşti să folosească şi ruta alternativă Ploieşti – Cheia – Săcele, unde, până în acest moment, nu au apărut probleme de trafic.