INFOTRAFIC: Situaţia actualizată a drumurilor afectate de inundaţii

Patru drumuri naţionale din judeţele Neamţ, Covasna, Harghita şi Vâlcea rămân închise, duminică dimineaţă, în urma ploilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil.

01 iul. 2018, 05:16
INFOTRAFIC: Situaţia actualizată a drumurilor afectate de inundaţii

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Vrancea circulaţia rutieră s-a reluat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe DN2 (E85) Adjud – Focşani. Traficul fusese întrerupt total la ieşirea din Adjud către Tiţiţa, iar în continuare rămâne restricţia pentru tonajul mare.

Duminică dimineaţă, mai sunt închise patru drumuri naţionale: în judeţul Neamţ, DN15 Borsec – Poiana Largului, în localitatea Poiana Teiului (între kilometrii 237+800 de metri şi 238+100 de metri); în judeţul Harghita – DN11B Cozmeni – Târgu Secuiesc, în zona localităţii Casinu Nou (kilometrul 23), în judeţul Covasna – DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Valea Seacă (kilometrul 12) şi în judeţul Vâlcea – DN7D Câineni – Perişani, pe tronsonul kilometric 15+830 – 15+900 de metri.

De asemenea, se circulă îngreunat în judeţul Bacău, pe DN11, pe tronsoanele Bacău – Oneşti (în zona localităţii Sănduleni) şi Oneşti – Târgu Secuiesc (în zona localităţii Poiana Sărată).

Duminică dimineaţă, circulaţia este oprită şi pe şapte drumuri judeţene: în judeţul Bacău – DJ 116 Pângăreşti – Oituz, în localitatea Bahna, DJ 252B Răcătău de Jos – Pînceşti, DJ 117 Poduri – Berzunţi şi DJ 112A Târgu Trotuş – Tuta; în judeţul Covasna – DJ 121 Târgu Secuiesc – Covasna, între localităţile Catalina şi Imeni; în judeţul Suceava: DJ 174A, în localitatea Broşteni şi DJ 177A, în zona localităţii Doroteia. Pe alte două drumuri judeţene din Prahova – DJ 102I Valea Doftanei – Câmpina (kilometrul 34+200 de metri) şi DJ 101S Valea Doftanei – Secăria (kilometrul 1+300 de metri) – circulaţia este îngreunată.

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului rămâne întreruptă în localitatea Budila (judeţul Braşov), după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulau doar garniturile unui operator privat.

În judeţul Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe calea ferată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 205 Băbeni – Alunu (tronson pe care circulă doar trenuri de marfă) este întreruptă în continuare la kilometrul feroviar 34+400 de metri.

În judeţul Teleorman, pe magistrala 900 Timişoara – Bucureşti, la intrarea în staţia CF Roşiori Nord dinspre Craiova,patru vagoane ale unui tren de marfă care transporta deşeuri metalice au deraiat. Circulaţia trenurilor pe această magistrala s-a reluat pe ambele sensuri însă, din cauza evenimentului, este întreruptă pe secţia de cale ferată 907 Roşiori Nord (Teleorman) – Costeşti (Argeş), tronson pe care se deplasează doar garniturile unui operator privat.  

Ultimul bilanţ transmis sâmbătă seară de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. Pe parcursul zilei, echipajele de intervenţie au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe.

viewscnt