Infracţionalitatea scade în Marea Britanie, dar creşte numărul delictelor sexuale

Numărul infracţiunilor înregistrate în Anglia şi Ţara Galilor a scăzut anul trecut la cel mai redus nivel din ultimii 33 de ani, deşi au crescut plângerile cu privire la agresiunile sexuale, relatează joi agenţia EFE, care citează date comunicate de Oficiul Naţional de Statistică al Marii Britanii, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 15:59
Infracţionalitatea scade în Marea Britanie, dar creşte numărul delictelor sexuale

Conform acestor date, anul trecut s-au înregistrat 7,5 milioane de infracţiuni, cu 15% mai puţin decât în anul precedent, aceasta fiind de asemenea cea mai redusă cifră după anul 1981.

În schimb, numărul delictelor sexuale a crescut cu 17%. De altfel, în anul 2013 a fost amplu comentat şi cazul renumitului prezentator al BBC Jimmy Savile, decedat în anul 2011, care ar fi abuzat sexual de-a lungul carierei sale circa o mie de minori, unele acte fiind comise chiar în sediul BBC-ului.

Această statistică a fost întocmită pe baza unui sondaj oficial denumit ‘Crime Survey’ şi nu include infracţiunile comise în regiunile autonome Scoţia şi Irlanda de Nord. Date separate anunţate de poliţie arată 3,3 milioane de delicte în anul 2013, cu 2% mai puţin faţă de anul anterior.