Infractori români, săltaţi din pat de poliţia germană. Hoţii au fost prinşi în Dolj

Mai multe descinderi cu mascaţi şi poliţişti germani au avut loc în Dolj, la hoţi care au comis aproape 200 de furturi la Berlin. Infractorii au fost luaţi pe sus, băgaţi în dube şi duşi la audieri.

13 oct. 2016, 12:22
Infractori români, săltaţi din pat de poliţia germană. Hoţii au fost prinşi în Dolj

O grupare infracţională din Dolj care a comis aproape 200 de furturi din genţi şi buzunare pe teritoriul Germaniei a fost destructurată de poliţişti din Dolj şi ofiţeri din Berlin care au descins, joi, la 10 adrese din Craiova şi comuna Gângiova şi au pus în executare nouă mandate europene de arestare.

Potrivit IPJ Dolj, din investigaţiile efectuate de poliţiştii români şi cei din Berlin a reieşit că, în perioada iulie 2015 – august 2016, membrii grupării ar fi sustras bunuri din genţile şi buzunarele persoanelor aflate în zona staţiilor de metrou din cartierul Charlottenburg, din Berlin. Poliţiştii doljeni, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, împreună cu ofiţeri ai Poliţiei Federale din Germania, au efectuat 10 percheziţii domiciliare în judeţul Dolj, dintre care nouă în municipiul Craiova şi una în comuna Gângiova la membrii grupării infracţionale care sunt cercetaţi pentru comiterea a peste 190 de furturi prin care ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 225.000 de euro.

Citeşte şi Tupeu fără margini! Furt din maşină în timp ce proprietarul autoturismului se afla lângă portbagaj VIDEO

În acelaşi timp în care în România erau efectuate cele 10 percheziţii, poliţiştii din Germania, împreună cu un poliţişt român, au descins la două cluburi de noapte şi la un hotel din Berlin, locuri frecventate de membrii grupării infracţionale. Poliţiştii au pus în aplicare nouă mandate europene de arestare, patru dintre cei în cauză fiind prinşi în momentul în care încercau să treacă graniţa în Bulgaria.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Europol, iar la acţiune au participat şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.