Ingrediente care transformă orice porţie de mâncare în sănătate

Ce găteşti azi? Indiferent de ideile pe care le ai, dacă eşti interesată de sănătatea ta şi a familiei tale, ar fi bine să adaugi şi aceste ingrediente minune.

RomaniaTV.net
28 aug. 2013, 06:20
Ingrediente care transformă orice porţie de mâncare în sănătate

1. Fasole Cannellini

Este bogata in proteine, contine fibre solubile si fier. Aceste elemente fac fasolea unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe pamant. Fasolea Cannellini, in special, este apreciata pentru gustul sau.

2. Seminte de Chia

Fac parte din familia mentei, sunt bogate in nutrienti, fibre, acizi grasi omega-3, calciu, fosfor si magneziu. Le poti folosi ca agent de ingrosare la prepararea gemurilor, pudding-urilor sau smoothie-urilor.

3. Hering afumat

Tonul este o sursa importanta de acizi grasi omega-3. Insa, poate fi contaminat cu mercur, substanta destul de periculoasa, mai ales pentru copii. Sardinele si ansoa sunt si ele sanatoase, traiesc putin, deci au putine sanse sa fie contaminate cu vreo substanta periculoasa. Totusi, au un miros puternic de peste, ceea ce nu e pe placul tuturor. Solutia de mijloc este heringul, care poate fi consumat afumat, de exemplu. El are si un gust placut, este sanatos si are un nivel redus de mercur.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.