ÎNGRIJORARE. O fostă atletă, dispărută fără urmă după ce a ajuns în anturajul unor proxeneţi

În seara zilei de 21 martie Valentina Curcan a plecat de la domiciliul său din Brăila şi nu s-a întors nici până în prezent. Fata, în vârstă de 15 ani, locuia împreună cu mama sa şi până anul trecut ea era privită ca o atletă promiţătoare.

26 mart. 2014, 07:38

Valentina Curcan a fost până anul trecut elevă a Liceului cu Program Sportiv, din Brăila, fiind un elev model. Fata practica atletismul, câştigând numeroase medalii şi diplome la competiţiile naţionale de profil.

Potrivit infobraila.ro, din cauza anturajului dubios ea a abandonat sportul, dar şi Liceul Sportiv, transferându-se la Şcoala „Kazantzakis”, o unitate de învăţământ cunoscută pentru violenţele care îi au în centru pe elevi, majoritatea de etnie romă.

Din acel moment viaţa minorei a căpătat o altă turnură. În seara zilei de 21 martie, în jurul orei 21.00, fata a plecat de la domiciliu şi nu s-a întors nici până în prezent. I-a spus mamei că se întâlneşte cu nişte prieteni în faţa blocului şi apoi se întoarce în casă. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. Minora a fost văzută de vecini, împreună cu o prietenă şi un băiat, urcând într-un taxi, iar apoi în zona centrală a oraşului. Din cauza anturajului, format din prieteni care se învârt în cercurile unor proxeneţi brăileni, Valentina a neglijat şcoala, rămânând chiar şi corigentă.

Ştiu doar că a plecat cu încă doi prieteni. Mi-a trimis mesaje până duminică că este bine, însă acum nu mai răspunde la telefon. O sun dar îl are închis. Nu ne-am certat, nu am avut nici un fel de probleme. Îmi e frică să nu i se întâmple ceva rău din cauza prietenilor ei„, spune mama Valentinei.