Înlocuitorul lui Bogdan Olteanu la BNR va fi ales în septembrie – octombrie

Un nou viceguvernator al Băncii Naționale a României, în locul lui Bogdan Olteanu, va fi ales de plenul reunit al Parlamentului, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, a anunțat, miercuri, secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici.

10 aug. 2016, 09:44
Înlocuitorul lui Bogdan Olteanu la BNR va fi ales în septembrie – octombrie

„Biroul permanent al Camerei a analizat demisia lui Bogdan Olteanu și scrisoarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu (în care solicită Parlamentului să ia act de demisia lui Olteanu și să înceapă procedurile pentru numirea unui înlocuitor — n.r.). S-a stabilit să fie trimise Biroului permanent reunit, care urmează a fi convocat în momentul în care cei doi președinți stabilesc acest lucru. Biroul permanent reunit va constata demisia și va întocmi calendarul prevăzut de lege în astfel de situații, respectiv perioada în care se depun propunerile de candidați, momentul în care se sesizează Comisiile de buget-finanțe, termenul pentru audieri pe care îl au comisiile și eventual când anume va fi convocat plenul reunit pentru alegerea noului viceguvernator al Băncii Naționale. În principiu, probabil că acest lucru se va realiza undeva la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”, a spus Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Bogdan Olteanu a fost ales de Parlament în octombrie 2009 ca membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale și viceguvernator al acestei instituții.

El a demisionat din această funcție la începutul lunii august, după ce a fost reținut de DNA pentru trafic de influență.

Citeşte şi: Bogdan Olteanu, audiat la DNA