Înlocuitorul natural şi ieftin al BALSAMULUI DE RUFE

Te-ai săturat să arunci banii pe balsamul de rufe? Poţi încerca un amestec simplu şi rapid care distruge acarienii şi este foarte eficient pentru lenjerie şi prosoape.

09 iul. 2015, 17:03
Înlocuitorul natural şi ieftin al BALSAMULUI DE RUFE

O alternativă sănătoasă la balsamul de rufe din comerț este o soluție preparată din oțet/bicarbonat și câteva picături de ulei esențial. Unele uleiuri esențiale sunt dezinfectante, antibacteriene și antifungice, așa că va vor ajută să igienizați și rufele.

Spre exemplu, uleiul de arbore de ceai și eucalipt au proprietăți accentuate de dezinfectare și antifungice. Uleiul esențial de portocală distruge bacteriile de la nivelul pielii, mentă are proprietăți antimicrobiene.

Pentru a prepară un balsam de rufe 100% natural aveți nevoie de o ceașca de oțet sau bicarbonat de sodiu ( 2-3 linguri) și între 10-15 picături de ulei esențial. Aromele le alegeți voi în funcție de preferințe. Umpleți compartimentul special pentru balsam cu această soluție, și asta este tot.

Dacă veți folosi uleiul de eucalipt, vei distruge și acarienii. Adăugați 25 de picături de ulei de eucalipt la ciclul de spălare.