Înregistrări ULUITOARE în cabinetul unui medic acuzat de luare de mită: „Vii cu 10 ouă şi-un boţ de brânză”

Un medic din Oradea acuzat că a luat şpagă de 235 de ori într-o lună a fost înregistrat în timp ce-i explica asistentei sale că era normal să primească atenţii. Atunci când sumele de bani primite erau prea mici, medicul Ovidiu Pleşa îşi arăta dispreţul faţă de pacienţii care dădeau mici atenţii.

29 ian. 2016, 15:54
Înregistrări ULUITOARE în cabinetul unui medic acuzat de luare de mită: „Vii cu 10 ouă şi-un boţ de brânză”

Ovidiu Pleşa (46 de ani), medic specialist la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, a fost filmat cu o cameră ascunsă în cabinetul său, atunci când primea diferite atenţii de la pacienţi.

Potrivit interceptărilor, acesta a fost filmat de 235 de ori, când primea bani sau diverse bunuri. Totul s-a întâmplat în aproximativ o lună, 11 mai – 15 iunie 2015. Detaliile apar în dosarul în care Pleşa a fost trimis în judecată pentru luare de mită. În total ar fi primit aproximativ 56.000 de lei.

În acelaşi dosar este acuzată şi asistenta lui, Monica Ignat, cu 165 de infracţiuni de luare de mită şi 8 acuzaţii de complicitate la luare de mită. În schimbul banilor, medicul emitea decizii privind capacitatea de muncă a pacienţilor, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile.

Potrivit adevarul.ro, înregistrările ambientale făcute în cabinet au dezvăluit că Pleşa îşi arăta dispreţul faţă de pacienţii care-i dădeau o şpagă mică. Aşa a fost în cazul unui bărbat care i-a dat „doar” 100 de lei.

Medicul i-a ordonat imediat asistentei să-l aibe în vedere: „Ia însemnează-l tu pe Ţinurcă ăsta. Bagi p… în mă-sa! Ia mai… Să mă lase şi acesta în pace. La revedere, nu mai… da până când să fiu eu omu’ ăla cumsecade? Da nu-i aşa? Da mai dă-o şi p… a mă-sii. Atâta…”.

Atunci când un pacient i-a dat un bidon de pălincă, Pleşa s-a înfuriat.

„5 litri de pălincă! Eu nici măcar nu pot înţelege! Vin la doctor… Pălinca e la nivel de 20 – 25 lei litru. De ce te complici să cari? Eu ce să fac cu 5 litri de pălincă? Bun, nu critic, dar… Şi niciodată ţara asta n-o să progreseze. Vii cu 10 ouă şi-un boţ de brânză şi… Ce să fac cu ele? Pune-mi 200 de lei şi-mi cumpăr eu câtă pălincă vreau! Nu?”, se întreba retoric Pleşa.

Citeşte şi: Cazul medicilor din Vaslui, declaraţii halucinante: „Ţi-a plăcut să te …. şi acum vii să ragi ca vaca la spital”