Inscripţia trilingvă plasată pe o bicicletă la Primăria Cluj a dispărut în câteva ore. S-a depus plângere pentru distrugere şi furt

Publicat: Joi, 22 Februarie 2018 15:12 // Actualizat: Joi, 22 Februarie 2018 15:12 // Sursa: romaniatv.net

Grupul de iniţiativă ”Musai – Muszaj” a depus, joi, o plângere penală la Poliţie pentru distrugere şi furt, după ce inscripţia multilingvă cu denumirea în română, maghiară şi germană a municipiului Cluj-Napoca, montată pe o bicicletă parcată în curtea Primăriei, a dispărut.

Reprezentanţii ”Musai – Muszaj” au declarat, corespondentului Mediafax, că se va confecţiona o nouă inscripţie care va fi montată, din nou, pe bicicleta parcată în curtea Primăriei Cluj-Napoca.

Am luat la cunoştinţă cu surprindere de vandalizarea instalaţiei artistico-civice expuse miercuri în curtea Primăriei Cluj-Napoca. Credem că inscripţia multilingvă a dispărut în cursul nopţii de miercuri spre joi. Considerăm că acest act de vandalism este un caz flagrant de încălcare a dreptului la liberă exprimare. Am depus plângere penală la Poliţia Cluj-Napoca, împotriva unui autor necunoscut, pentru distrugere şi furt. Se va confecţiona un alt panou pe care urmează să-l instalăm în curând pe bicicleta care a rămas parcată în curtea Primăriei clujene”, au spus sursele citate.

Citeşte şi Protest inedit în curtea Primăriei Cluj-Napoca. Maghiarii au adus o biclicletă cu inscripţia trilingvă

Grupul de iniţiativă al etnicilor maghiari parcase o bicicletă cu o inscripţie în română, maghiară şi germană a denumirii municipiului Cluj-Napoca în curtea Primăriei, cerând amplasarea a încă 12 indicatoare multilingve la intrările şi ieşirile din oraş. Andras Bethlendi, membru al Grupului de Iniţiativă ”Musai – Muszaj”, declara, miercuri, că Primăria Cluj-Napoca a amplasat doar 4 astfel de indicatoare multilingve în loc de 16 câte ar fi trebuit potrivit unei sentinţe judecătoreşti emisă anul trecut.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inscriptie multilingva cluj Musai – Muszaj asociatie Primăria Cluj-Napoca
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H