Inspecţia Judiciară consideră că autonomia instituţională este singura soluţie pentru realizarea efectivă a misiunii sale

Inspecția Judiciară (IJ) consideră că, în contextul actual, autonomia instituțională este singura soluție pentru realizarea efectivă a misiunii sale, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 aug. 2017, 18:46
Inspecţia Judiciară consideră că autonomia instituţională este singura soluţie pentru realizarea efectivă a misiunii sale

IJ face o serie de precizări în urma reacțiilor apărute în spațiul public cu privire la poziția instituției în cazul propunerilor formulate de ministrul justiției.

„Inspecția Judiciară salută orice inițiativă de consolidare a independenței sale. În opinia noastră, în contextul actual, autonomia instituțională a Inspecției Judiciare este singura soluție pentru realizarea efectivă a misiunii sale. Ne reafirmăm încrederea că orice modificare a statutului Inspecției Judiciare va fi realizată în interesul superior al funcționării eficiente a justiției ca serviciu public”, se arată în textul citat.

Ministrul Tudorel Toader a declarat, miercuri, că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

Citeşte şi: Fostul şef al CCR Augustin Zegrean: Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei nu e în regulă