Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Procurorul DNA Negulescu riscă excluderea din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu urmează să fie anchetat după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi verifică dacă magistratul a încălcat statutul de procuror, transmite România TV.

20 dec. 2016, 08:49
Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Procurorul DNA Negulescu riscă excluderea din magistratură

În cazul în care va fi găsit vinovat, procurorul DNA riscă chiar excluderea din magistratură. Reprezentantul partidului România Unită, Sebastian Ghiţă, a dezvăluit că DNA vrea să îi facă dosare lui Liviu Dragnea pentru a-l presa şi a-l şantaja să renunţe la funcţia de premier.

Sebastian Ghiţă a declarat că există o chestiune care poate să răstoarne rezultatul acestor alegeri, o chestiune care afecteaza votul romanilor. „Am primit zilele trecute un fişier audio în care se afla o discuţie între doi procurori de la DNA, dintre care unul este celebrul Negulescu si un alt coleg al dansului. Exista acum, la nivelul DNA, o actiune menita sa ii faca dosare lui Liviu Dragnea pentru a-l presa, a-l santaja sa renunte la functia de premier”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.

Citeşte şI:  Sebastian Ghiţă: Procurorul DNA a minţit în faţa CSM

Acesta consideră „că astfel de lucruri nu pot exista si toată lumea trebuie să facă eforturi ca aceste lucruri sa nu existe. „Mie, familiei mele, prietenilor mei li se pregătesc dosare penale pentru a continua presiunile si pentru a se obtine denunturi pentru Dragnea si Ponta. Cred ca toate treburile sa se opreasca si cred ca e momentul ca noi toti sa spunem STOP acestor faradelegi”, a subliniat Ghiţă, potrivit România TV.

„Liviu Dragnea se afla sub o presiune uriasa sa renunte la puterea primita din partea romanilor”.

Citeşte şi: Înregistrări EXPLOZIVE cu procurorii DNA, făcute publice de Sebastian Ghiţă. Cum se pun presiuni pentru a-l denunţa pe Dragnea VIDEO

Sebastian Ghiţă este convins că există un triunghi DNA-PNL şi Iohannis. „Acest complot si aceasta pozitionare exista. Nu are sens sa nu luam in calcul ce s-a intamplat si in anii anteriori. Liderii PSD au fost sub presiune constanta si favoritii au fost liberalii”.

„Saptamana trecuta deja circulau zvonuri ca ii vor face dosar, ca pana in martie il vor inchide, ma astept la orice. Sper ca Dragnea va reactiona corect si va gasi solutia corecta incat sa nu tradeze votul oamenilor”, a conchis Ghiţă.

Înregistrările explozive prezentate de Ghiţă

Este o convorbire în care procurorul Negulescu, cel care a instrumentat dosare celebre, amenință.

Procuror Negulescu: Băga-mi-aş BEEEPPP în mă-sa! Nu mai putem să trăim pe planeta Românica din cauza lu’ un jegos ca Sebi Ghiţă care este un vagabond, o zdreanţă. Eu spun aşa…Eu i-o spun în faţă până la urmă: bă, eşti o zdreanţă! Du-te…..BEEEP de aici de panaramă!

Coleg DNA: Da, bă, dar ţi-au ţinut spatele şi ăia de la Bucureşti, bă şi Kovesi ..

Procuror Negulescu: Da. Bă, mă jur că îi spun în faţă că n-am ce să ..ce să îmi facă să-mi BEEEEEEPPPP . Păi toate n-au plecat, frate,de la mine?

Coleg DNA: Păi dacă îl bagi pe Ghiţă, îl toarnă pe Dragnea şi, gata, rezolvăm!

Procuror Negulescu: Lasă-mă, mânca-ţi-aş gura, că-s periculos rău de tot, mă jur că-s foarte periculos. Dar dacă, bă, dacă nu mă cunoşti du-te BEEEPPPP, nu te băga cu mine, mânca-ţi-aş gura, că mă ia capul! Asta nu suport!”.

Cum comentează Liviu Dragnea înregistrările inedite

„Eu am înţeles că s-au făcut presiuni asupra lui. Dacă informaţiile sunt adevărate este rau si este grav. Eu mai spun încă o dată că nu pot fi intimidat. Nu o spun cu răutate, ci cu seninătate şi cu zâmbetul pe buze. Nu pot să fug nici eu, nici colegii mei. Instituţiile ar fi bine să sunt ale statului si trebuie sa lucreze pentru romani. Fiecare sa se uite in fisa postului si sa nu isi depaseasca atributiile. Daca sunt unii care nu vor sa respecte asta, vor suporta consecintele”, a punctat Liviu Dragnea.