Inspectorii RAR au aplicat sancţiuni de 260.000 de lei service-urilor auto

Inspectorii Registrului Auto Român au efectuat, în perioada 18 - 22 mai, 131 de controale la operatorii economici autorizați pentru activități de reparații la sistemele de frânare, în urma cărora au aplicat sancțiuni în valoare totală de 260.000 de lei.

09 iun. 2015, 15:52
Inspectorii RAR au aplicat sancţiuni de 260.000 de lei service-urilor auto

Totodată, inspectorii RAR au dispus suspendarea activității pentru 55 de societăți care nu-și mențineau condițiile inițiale de autorizare și oprirea activității pentru alte nouă societăți care aveau autorizația tehnică expirată.

„Reprezentanții RAR au dorit să afle câte dintre firmele cu acest specific respectă legea în vigoare, care prevede că după fiecare reparație a sistemului de frânare a unui vehicul trebuie efectuat testul de frânare”, se menționează într-un comunicat transmis de RAR.

Potrivit legii, service-urile trebuie să asigure clienților servicii de reparații de calitate, care să garanteze securitatea rutieră și protecția mediului înconjurător.

„Mulți dintre producătorii de autoturisme, echipamente, piese de schimb, dar și prestatori de servicii de reparații independenți apelează la metode ‘la limita legii’ pentru a-și face loc pe piața marilor firme în domeniu. Oferind servicii ieftine clienților și mulțumindu-i pe moment, service-urile nu fac decât să presteze reparații de proastă calitate care nu garantează siguranța în trafic. (..) Clienții aleg de obicei atelierele care le oferă serviciile rapid. De cele mai multe ori, acestea nu au autorizație tehnică și nici nu au posibilitatea să facă verificările finale care să ateste calitatea reparațiilor efectuate”, se mai precizează în comunicat.