Instalaţie clandestină de fabricat alcool, lungă de 100 de metri, confiscată de poliţiştii vrânceni

Aproape 130.000 de litri de vin, o instalaţie subterană, pompe şi alte produse pentru fabricarea alcoolului au fost confiscate de poliţiştii din Vrancea, în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate la firme şi persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu alcool.

RomaniaTV.net
09 sept. 2017, 11:21
Instalaţie clandestină de fabricat alcool, lungă de 100 de metri, confiscată de poliţiştii vrânceni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au făcut, joi, 11 percheziţii domiciliare, la societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora, precum şi la locuinţele unor persoane fizice, din judeţele Vrancea şi Bacău.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizaţi aproape 130.000 de litri de vin, 80 de litri de ţuică, 170 de kilograme de glucomin, 20 de litri de acid lactic, 25 de kilograme de glicerină, 20 de kilograme de zahăr, 128 de pachete de drojdie, 10 kilograme de acid citric, 15 kilograme de bentonită, 15 kilograme de sulfat de amoniu şi tiamină, ambalaje cu inscripţia zaharină, 2 pompe şi un filtru performant.

De asemenea, în timpul activităţilor, la locuinţa unuia dintre administratorii societăţilor vizate a fost găsită o instalaţie subterană, de aproximativ 100 de metri lungime, prin care s-ar fi aprovizionat instalaţia de îmbuteliat, amplasată în crama societăţii.

Citeşte şi România este al 9-lea producător de bere din Uniunea Europeană. Cum se prezintă Top 5

 În aceeaşi cauză, la data de 9 iunie a.c., poliţiştii au depistat, în trafic, un transport care aparţinea uneia dintre societăţile vizate, cu 3.600 de litri de vin, impropriu consumului uman.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, peste limita prevăzută de lege, de produse accizabile supuse marcării şi contrafacere de băuturi alcoolice.