Instanţa a anulat raportul ANI privind incompatibilitatea viceprimarului municipiului Timişoara, Dan Diaconu

Viceprimarul liberal al municipiului Timişoara, Dan Diaconu, a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care a realizat în anul 2014 un raport prin care l-a declarat incompatibil după ce a deţinut funcţia de viceprimar şi administrator al unei societăţi comerciale.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 09:26
Instanţa a anulat raportul ANI privind incompatibilitatea viceprimarului municipiului Timişoara, Dan Diaconu

Viceprimarul Dan Diaconu (PNL) a anunţat pe pagina sa de Facebook, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, că nu a fost incompatibil.

”Am incheiat o perioadă de 4 ani deloc uşori în viaţa mea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia Curţii de Apel Timişoara, anulând raportul ANI cu privire la presupusa mea incompatibilitate. Pentru cei care ar aştepta o pledoarie împotriva acestei instituţii – ANI – nu o voi face. Nu aş fi făcut-o nici dacă, prin absurd, aş fi pierdut. Cred în continuare că rolul ANI este unul important pentru România, în acest moment. Chiar dacă pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care împart vremelnic calitatea de om politic s-au întrecut în acuze prosteşti, e important să poţi distinge între experienţa personală şi rolul unei instituţii”, a spus Dan Diaconu.

Potrivit raportului întocmit de ANI în anul 2014, Dan Diaconu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât ar fi deţinut, în acelaşi timp cu functia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. Speed Distribution S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003.

Atunci, Diaconu spunea că firma era una inactivă din punct de vedere fiscal şi nu desfăşura vreo activitate încă din anul 2008.