Instanţa supremă a decis redeschiderea unui dosar penal în care este vizat Gabriel Oprea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, redeschiderea unui dosar în care este vizat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Dosarul fusese clasat de Parchetul General printr-o decizie din 2016.

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 10:35
Instanţa supremă a decis redeschiderea unui dosar penal în care este vizat Gabriel Oprea

În acest dosar ar fi vorba despre o plângere penală depusă în 2016 de către un fost angajat al MAI pe numele lui Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu, fostul ministru fiind acuzat de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al ministerului, potrivit Digi24, preluat de News.ro.

Magistraţii instanţei supreme au decis redeschiderea anchetei care îl vizează pe Gabriela Oprea, urmând ca acesta să fie audiat din nou de către procurori.

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei.

De asemenea, Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.