Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, AMÂNAT. Preşedintele Senatului va fi audiat pe 11 aprilie. S-a cerut şi audierea lui Ponta

Călin Popescu Tăriceanu a mers, marţi, la sediul instanţei supreme, unde a avut loc primul termen în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Magistraţii au amânat şedinţa pentru 11 aprilie, dată la care preşedintele Senatului ar urma să fie audiat.

14 mart. 2017, 06:21
Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, AMÂNAT. Preşedintele Senatului va fi audiat pe 11 aprilie. S-a cerut şi audierea lui Ponta

UPDATE: Procurorii au cerut şi audierea lui Victor Ponta, alături de Prinţul Paul de România şi a soţiei acestuia.

„Nu recunosc acuzaţiile care mi se aduc şi nici nu le înţeleg. Doresc ca judecata în cazul meu să se desfăşoare după procedura obişnuită”, le-a spus Călin Popescu Tăriceanu judecătorilor. Magistraţii au decis ca la următorul termen, stabilit pentru 11 aprilie, să fie audiat.

„Nu am să intru in detalii decât atunci când o să fiu audiat. Declaraţia domnului Ponta aţi văzut-o că este publică şi cred că este destul de edificatoare şi nu conţine nimic incriminatoriu”, a spus preşedintele Senatului după şedinţa de judecată, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Tăriceanu a precizat că nicio declaraţie din dosar nu este împotriva clientului lui, menţionând că dosarul este „o mistificare a DNA Braşov”.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată în iulie 2016 pe preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, alături de acesta urmând să fie judecat pentru mărturie mincinoasă şi Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri”, explica DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Călin Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton „a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate”.