Instanţa suspendă construirea unei parcări pe spaţiul verde din Parcul Lumea Copiilor

Tribunalul Bucureşti a admis luni cererea formulată de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco Civica şi a suspendat o hotărâre a Consiliului Local Sector 4 din 2017 prin care se aprobase documentaţia de construire a unei parcări de 700 de locuri pe spaţiul verde din Parcul Lumea Copiilor.

23 apr. 2018, 18:12
Instanţa suspendă construirea unei parcări pe spaţiul verde din Parcul Lumea Copiilor

„Admite cererea formulată de reclamantele Asociaţia Salvaţi Bucureşti şi Fundaţia Eco Civica în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Sector 4 Bucureşti. Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Sector 4 nr. 374/28.12.2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economică la faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului de investiţii ‘amenajare parcare aproximativ 700 locuri de parcare str. Pridvorului nr.24, sector 4, Bucureşti’, până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea actului. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23.04.2018”, se arată în decizia instanţei.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul susţine că proiectul de construire a unei parcări pe spaţiul verde din Parcul Lumea Copiilor este unul nociv, iar conducerea Consiliului Local Sector 4 trebuie să înceapă o dezbatere reală pe această temă.

„Victorie în lanţ a Asociaţiei şi a prietenilor de la Fundaţia Eco Civica faţă de proiectul nociv al construirii unei parcări prin betonarea spaţiului verde din Parcul Lumea Copiilor. După ce, în decembrie 2017, Tribunalul Bucureşti a anulat în primă instanţă o Hotărâre de Consiliu Local care aprobă indicatorii tehnico- economici pentru parcarea respectivă, Consiliul Local Sector 4 a emis la doar câtva zile distanţă o altă hotărâre identică cu cea anulată. Astăzi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea efectelor acestei din urmă hotărâri. Credem că este momentul ca cei care conduc sectorul 4 să înţeleagă că o parcare în parc în 2018 este un exemplu de AŞA NU şi să înceapă dezbaterea reală pentru soluţii de locuri de parcare care să nu implice betonarea spaţiului verde”, declară Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.