INSTIGAŢIE LA VIOL? Un celebru cântec de Crăciun, INTERZIS de un post de radio VIDEO

Un post de radio din SUA a decis să interzică difuzarea unui celebru cântec de Crăciun, în urma unor plângeri venite din partea unora dintre ascultători, care au spus că melodia "încurajează violul".

04 dec. 2018, 09:07
INSTIGAŢIE LA VIOL? Un celebru cântec de Crăciun, INTERZIS de un post de radio VIDEO

Ei s-au plâns că mesajul celebrei piese „Baby, it's cold outside", înregistrată în 1949, este în contradicţie cu mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #MeToo, scrie b1.ro.

De aceea, postul radio din Ohio - Star 102 Cleveland - a realizat un sondaj, pe pagina de Facebook, să afle dacă ascultătorii nu mai vor să audă melodia la radio.

Citeşte şi CRĂCIUN 2018. Angajaţii primesc prime de Sărbători mai mari în acest an

În ciuda plângerilor primite, 94% dintre internauţi au răspuns că nu vor ca melodia să nu mai fie difuzată, pe motiv că este "clasică", scrie adevarul.ro citând bbc.com.

Mai mult, opinia unora dintre ascultători a fost susţinută de un realizator radio, care a declarat la rândul său că versurile piesei sunt "greşite" şi "manipulează", motiv pentru care a luat decizia ca piesa să nu mai fie difuzată.

Melodia "Baby It's Cold Outside" a fost scrisă de Frank Loesser în 1944 şi a fost interpretată de-a lungul timpului de artişti precum Lady Gaga, Michael Buble, Tom Jones, Cerys Matthews, Will Ferrell şi Zooey Deschanel.

Cântecul are forma unei conversaţii în care un bărbat încearcă să convingă o femeie să rămână la el peste noapte, având în vedere vremea nefavorabilă. Femeia îi spune: "Chiar trebuie să plec", la care el insistă: "Dar, dragă, e frig afară"/ "Răspunsul este nu".

Într-un alt vers, probabil cel mai controversat, ea îl întreabă "ce e în băutură", iar el îi spune că "nu sunt taxiuri disponibile", vers interpretat de unii ascultători ca o aluzie la viol. 

Ei s-au plâns că mesajul celebrei piese „Baby, it’s cold outside”, înregistrată în 1949, este în contradicţie cu mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #MeToo, scrie b1.ro.

De aceea, postul radio din Ohio – Star 102 Cleveland – a realizat un sondaj, pe pagina de Facebook, să afle dacă ascultătorii nu mai vor să audă melodia la radio.

Citeşte şi CRĂCIUN 2018. Angajaţii primesc prime de Sărbători mai mari în acest an

În ciuda plângerilor primite, 94% dintre internauţi au răspuns că nu vor ca melodia să nu mai fie difuzată, pe motiv că este „clasică”, scrie adevarul.ro citând bbc.com.

Mai mult, opinia unora dintre ascultători a fost susţinută de un realizator radio, care a declarat la rândul său că versurile piesei sunt „greşite” şi „manipulează”, motiv pentru care a luat decizia ca piesa să nu mai fie difuzată.

Melodia „Baby It’s Cold Outside” a fost scrisă de Frank Loesser în 1944 şi a fost interpretată de-a lungul timpului de artişti precum Lady Gaga, Michael Buble, Tom Jones, Cerys Matthews, Will Ferrell şi Zooey Deschanel.

Cântecul are forma unei conversaţii în care un bărbat încearcă să convingă o femeie să rămână la el peste noapte, având în vedere vremea nefavorabilă. Femeia îi spune: „Chiar trebuie să plec”, la care el insistă: „Dar, dragă, e frig afară”/ „Răspunsul este nu”.

Într-un alt vers, probabil cel mai controversat, ea îl întreabă „ce e în băutură”, iar el îi spune că „nu sunt taxiuri disponibile”, vers interpretat de unii ascultători ca o aluzie la viol.