Institutul Fundeni va avea compartiment de recuperare medicală şi pretransplant medular

Institutul Clinic Fundeni va avea din toamnă, în premieră, un compartiment de recuperare medicală, unul de pretransplant medular, de primiri urgenţe, un amplu spaţiu pentru internări şi consultaţii pentru bolnavi cronici, precum şi un staţionar pentru aparţinători.

16 iun. 2015, 13:27
Institutul Fundeni va avea compartiment de recuperare medicală şi pretransplant medular

Începând de marţi, Institutul Clinic Fundeni a demarat lucrări de reamenajare şi reabilitare care vizează mai multe secţii aparţinând clădirii A, unde sunt acum clinicile de urologie, chirurgie, neurologie, pediatrie, pentru că această clădire a fost consolidată.

„În acest spaţiu vom organiza, pentru prima dată în spital, un centru de recuperare medicală. De asemenea, vom amenaja şi un centru de pretransplant medular şi vom reabilita toate spaţiile destinate neurologiei. Dar, foarte important, vom crea un Compartiment pentru Primiri Urgenţe, iar separat, un spaţiu amplu pentru internări bolnavi cronici, cu spaţii separate pentru fiecare secţie, până acum internările fiind undeva în subsolul clădirii”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban.

Citeşte şi: Activitatea de hematologie, preluată de Institutul Clinic Fundeni

Managerul Institutului Clinic Fundeni a precizat că va fi organizat şi un staţionar mare pentru aparţinători. În cadrul aceluiaşi proiect, vor fi reamenajate căile de acces în unitatea medicală şi aleile, dar vor fi amenajate şi mai multe spaţii de parcare, iar în curtea unităţii sanitare vor fi montate bănci.

Citeşte şi: Investiţie de MILIOANE de lei în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Fundeni