Insula Samothraki

Tot mai mulţi români aleg Grecia ca destinaţie de vacanţă, însă zonele ultra populate pierd tot mai mult teren în faţa locurilor mai puţin cunoscute şi nesufocate încă de turismul de masă. Samothraki este o insulă în Marea Egee, la doar două ore cu feribotul de orasul Alexandropolis şi destul de aproape de coasta Turciei. Insula este împânzită de leandri roz şi plantaţii de măslin, piscine naturale, plaje virgine şi izolate, cascade numeroase, toate de o frumuseţe naturală şi sălbatică, făcute parcă pentru drumeţii.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 13:00
Insula Samothraki

Locurile de cazare sunt cât mai variate: de la hoteluri, hosteluri, vile, la apartamente si campinguri, însa cei care sunt în căutare de hoteluri moderne şi luxoase, sunt sfătuiţi să mearga în altă parte.

Samothraki este insula capriţelor, numărul lor fiind estimat undeva la 70.000. Simbol al insulei, acestea pot fi întâlnite la tot pasul: pe munte, pe stradă, în copaci şi chiar pe maşinile turiştilor neştiutori.
Ca orice loc din Grecia, Samothraki este presărat cu legende. Se spune că de aici ar fi urmarit Poseidion războiul troian. Tot aici, în micul sat Paleopolis se găsește Sanctuarul Marilor Zei, un sit arheologic foarte important. În zonă, în anul 1863, a fost descoperită o sculptură a zeitei Victoria ce datează din secolul al doilea, înaintea erei noastre. Celebra statuie se află astăzi expusă la Muzeul Louvre, din Paris, și apare în numeroase secvențe din videoclipul celei mai recente piese a artistei Beyonce, dar îşi păstrează locul de simbol al insulei.
Capitala insulei – Chora, e un loc de care e imposibil să nu te îndrăgosteşti. Străduţe în pantă, case tradiţionale, taverne cochete, magazine atelier şi peisaje ce-ti taie răsuflarea. Din pacate, Chora nu are plaje, orasul fiind construit departe de mare pentru a evita piraţii.
Din meniul local nu lipseste carnea de capra, fie la protap ori la cuptor, cu cartofi, paste, vin, gutui sau, de ce nu, chiar miere. In materie de bauturi, cea mai faimoasa este ouzo – un fel de rachiu aromat cu anason, numai bun de savurat la umbra măslinilor, după plajă sau între două drumeţii.
Samothraki este un loc special, unde încă te mai poţi bucura de natură, pe o plajă virgină, ca într-un colţ de rai.